Het boeken van tijdsloten voor de securitycontrole op Schiphol is zeer succesvol. Er zijn sinds maart meer dan een miljoen tijdsloten gereserveerd. De service om zorgeloos en snel door de beveiligingscontrole te gaan, werd deze week voor de miljoenste keer gebruikt. 

Het nietsvermoedende stel Willy en Leny Janssen – Jansen uit Uden maakte die boeking om moeiteloos de securitycontrole te passeren, op weg naar hun kerstvakantie-uitje op Bonaire. Zij werden door Schiphol verrast met gratis toegang tot de luxe Privium Lounge. 

Door gebruik te maken van een gereserveerd tijdslot, kunnen reizigers op een zelfgekozen moment door de securitycontrole. Hierdoor weten ze precies hoe laat ze bij de securitycontrole moeten zijn en hoeven ze niet te wachten. Tijdsloten zijn drie dagen voor vertrek te reserveren via de website of de app van Schiphol. Het laatste tijdslot dat een passagier kan boeken voor een niet-Schengenbestemming is 90 minuten voor vertrek. Voor Schengenbestemmingen is dit 60 minuten. 

Feiten en cijfers

Kerstvakantie 

Tijdens de kerstvakantieperiode –die vanaf 22 december tot en met 7 januari loopt- verwacht Schiphol zo’n 3 miljoen passagiers die via de luchthaven reizen. Dat is 30% meer dan in de kerstperiode van vorig jaar. Op drukke dagen vertrekken er ruim 60.000 passagiers vanaf de luchthaven. De populairste bestemmingen deze vakantie zijn Londen, Istanbul, Barcelona, Dubai en Milaan.

Zonder stress door het securityproces 

Via Schiphol.nl en de Schiphol-app hebben reizigers de mogelijkheid om informatie te vinden over hun reisdag, zoals hoe laat de incheckbalie opent, maar ook wat de verwachte en actuele drukte bij de securitycontrole is. Reizigers kunnen via de website of app van Schiphol hun tijdslot boeken. Dat zorgt voor een stuk minder stress tijdens het securityproces. 

Author

Comments are closed.