‘Hou jij van mij? Hou ik van jou’, met haar zelfgeschreven lied ‘Ik ben Inge’ hoopt Inge van de Vooren aanstaande zaterdag het COC Songfestival te winnen en daarmee het muzikale festival in 2024 naar Den Haag te halen.

Inge is dol op karaoke, maar en zangeres wil ze zichzelf (nog) niet noemen. Toch werd ze eerste in de voorrondes voor de gemeente Haaglanden bij het COC Songfestival, waardoor ze zaterdag gaat strijden voor de landelijke titel.

Eigen liedje

Inge is een vaste bezoeker van de karaoke avonden in het COC Café aan de Scheveningseveer. Ze zingt daar met veel plezier mee met de liedjes. Toen de voorrondes voor regio Haaglanden voor het liedjesfeest COC Songfestival eraan kwamen, kreeg ze het verzoek zich vooral in te schrijven. “Als jij meedoet, volgen er vast anderen, kreeg ik te horen”, vertelt Inge.

Binnen tien dagen moest er een lied komen en met hulp van gitarist Dennis werd er ook nog een hele groep enthousiaste muzikanten opgetrommeld. In totaal vijf inzendingen deden mee aan de voorrondes in het COC Café en Inge kwam als grote winnaar uit de bus. “Meedoen kon alleen met een eigen nummer”, laar Inge weten. “Gelukkig schrijf ik graag en ik wilde een verhaal van liefde vertellen, dat vind ik wel fijn in deze tijd. Hier in Nederland mag je gelukkig zijn wie je bent en houden van wie je wilt, dat is heel anders in bijvoorbeeld Rusland. Hoe goed we het hier hebben, wilde ik met mijn lied graag benadrukken.”

Lees verder onder de video >>

Het nummer ‘Ik ben Inge’ is een vrolijk lied geworden waar ze aanstaande zaterdag 16 december mee optreed. “Er zijn tien deelnemers die in Leeuwarden gaan optreden. Ik mag als vijfde de bühne op. En wanneer ik win vindt het festival komend jaar in Den Haag plaats.”

Qua entertainment sta ik op nummer één!

En hoe schat Inge haar kansen in om te winnen? “Joh, al zet je mij op het Malieveld, dan vermaak ik de mensen wel én heb ik zelf plezier. Qua zang sta ik zaterdag denk ik op tien, maar qua entertainmentwaarde zie ik mezelf op nummer één!”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.