Heb je een (gevel)tuin, dakterras of balkon waar je wel wat groen kunt gebruiken? Dan hebben we iets leuks voor je! Op 16 december deelt Meer Bomen Nu 100.000 boompjes uit door heel Nederland. In Den Haag staan er 3000 klaar om uitgedeeld te worden op verschillende plekken.

Meer Bomen Nu redt in de winter kansarme opkomende boompjes uit gemeenteparken, natuurgebieden en slooplocaties. Overal komen boompjes op waar ze niet groot kunnen worden. “Door deze uit te scheppen en te herplanten, in plaats van af te voeren, kunnen we Nederland groener maken”, aldus de organisatie.

Gratis boom in Den Haag

Het plantgoed is dus gratis, circulair en veelal inheems. Tienduizenden bomen worden zo gered, verzameld en opgeslagen in bomenhubs. Vervolgens worden ze uitgedeeld door heel Nederland. En ja, ook in Den Haag! In onze stad kun je hier terecht voor een gratis boom:

  • Castorstraat 4, tussen 13.00 en 15.00 uur

Meer Bomen Nu

De campagne Meer Bomen Nu heeft al 1,6 miljoen bomen en struiken gratis weggegeven. Vooral in Nederland, maar sinds dit seizoen ook in Duitsland, Engeland en Ierland. Elke boom maakt jaarlijks zaailingen en veel hiervan overleven het niet. De kansarme boompjes worden in de winter, als bomen in rust staan, uitgeschept en weggeven om ergens anders te worden geplant. Zo worden er geen gezonde boompjes en struikjes meer gemaaid of versnipperd. “Circulaire” bomen dus.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.