De voorlopige gunning is door een fout tijdens de beoordelingsprocedure ingetrokken. Foto: ANP/Cor Salverius

De aanbesteding omtrent de Regiotaxi in de provincie Utrecht heeft vertraging opgelopen. Een deel van het proces moet door een fout tijdens de beoordelingsprocedure opnieuw worden gedaan. De voorlopige gunning is door de gemaakte fout ingetrokken. 

Hoeveel impact deze fout heeft gehad op de uitkomst is echter nog onduidelijk. “Maar als iets niet goed is gegaan moet het, zeker om het zuiver te houden, opnieuw worden gedaan”, zegt een woordvoerder van de gemeente Zeist, een van de deelnemende gemeenten, daarover. “Daarom wordt een deel van het beoordelingsproces overgedaan.”

Dit kost volgens de woordvoerder niet zozeer extra tijd, maar vooral extra werk. “Het is nog steeds de bedoeling dat we op tijd een nieuwe vervoerder hebben. We gaan onze deadline (1 juli 2024 red.) ook gewoon halen, maar we hebben nu gewoon wat extra werk. Dat is even vervelend, maar het is belangrijker om het goed te doen dan snel te doen.”

Kort geding Een aantal vervoerders zijn door het intrekken van de voorlopige gunning naar de rechter gestapt. Zij hebben bezwaar aangetekend en een kort geding aangespannen. “Het is nu aan de rechter om daar uitspraak over te doen. Daar willen we niet op vooruit lopen. Het blijft onze intentie om op tijd een nieuwe vervoerder te vinden.” De definitieve gunning vindt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 plaats.

Lees ook:

Regiotaxi Twente definitief naar Willemsen- de Koning Gedeputeerde Staten: ‘Boekingsstop Regiotaxi was effectief’ U las zojuist één van de gratis premium artikelen Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Author

Comments are closed.