Je stalen ros heeft niet altijd een dak boven het hoofd, ook stal je je fiets niet altijd in een bewaakte stalling. Veel vaker knal je ‘m even tegen een boom of paaltje. Maar wist je dat er voor fietsen ook regels zijn hoe lang ze ongebruikt op straat mogen staan?

Gebruik je jouw fiets niet (zo) vaak, dan heb je grote kans dat er een paars label aan je fiets komt te hangen. Doe je daar niks mee, dan kan het zo maar zijn dat je je fiets kwijt bent.

Sticker aan je fiets

Je ziet ze vaak genoeg in Den Haag, of wellicht heb je er zelf wel eens eentje aan je fiets zien hangen; de gekleurde labelstickers van de gemeente die je vertellen dat er iets mis is met het stallen van je fiets.

De tekst gaat verder onder de foto >>

Foto: indebuurt

Op de sticker staat te lezen: ‘In Den Haag mogen fietsen niet langer dan 28 dagen ongebruikt op straat staan. Deze fiets kreeg ongeveer een maand geleden een markering op de band. Sinds die tijd is de fiets niet gebruikt. Daarom heeft de fiets nu een sticker ‘achtergelaten fiets’.

Na minimaal twee dagen wordt de fiets verwijderd en naar het Fietsdepot Haaglanden gebracht. Als u de fiets daar ophaalt komen de kosten van verwijdering voor uw rekening. Zo maken wij ruimte voor fietsen die wel gebruikt worden en ruimen wij de stad op. *In de binnenstad (en bij de treinstations Red.) mogen fietsen niet langer dan 7 dagen ongebruikt op straat staan.

Fiets weg?

Let dus vooral op wanneer je een paars label aan je fiets hebt. Ga je bijvoorbeeld op vakantie of ben je van plan een tijdje niet op de fiets te rijden, stal de fiets dan binnen of op een plek waar hij langer kan staan. Wordt je fiets toch weggehaald door de gemeente, kun je je fiets terughalen bij het Fietsdepot. Dit kan binnen twee tot zes weken en kost je 25 euro.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.