Laat het maar aan de leden van The Gang Is Kool of Totally Spice over om een mooi deuntje te zingen! Zij doen mee met The Tribute – Battle of the Bands. In de bands zitten ook meerdere inwoners.

Twee van de bands hebben deelnemers uit Den Haag. The Gang Is Kool heeft een Haagse drummer en toetsenist, en Totally Spice heeft een Haagse gitarist. In het dagelijks leven zijn de inwoners werkzaam als muziekdocent, koerier en songwriter. The Gang Is Kool focust zich op funk, terwijl Totally Spice zich focust op pop.

Totally Spice

Sanne, oprichter van de band, had als kind de droom een ‘Spice Girl’ te zijn. Geïnspireerd door de diversiteit van de Spice Girls, besloot ze na haar opleiding om ‘Totally Spice’ te vormen met zingende vriendinnen van verschillende uiterlijkheden. De groep, bekend om hun geluid, choreografie en looks, treedt voornamelijk op bij festivals en foute feesten.

The Gang Is Kool

Meer dan tien jaar geleden ontstond het idee voor een een Kool & The Gang coverband in Duitsland door David A. Tobin. David ontmoette Daniel van der Molen tijdens een gospel workshop en ontdekte zijn muzikale kracht. Jaren later, na gesprekken over de populariteit van Soul en Funk in Nederland, besloten David en Daniel om The Gang Is Kool te lanceren, gelovend dat het nu de perfecte tijd is voor meer Kool & the Gang in Nederland.

The Tribute – Battle of the Bands

In het nieuwe seizoen van The Tribute – Battle of the Bands spelen twaalf tributebands de grootste hits van hun favoriete artiest tot in perfectie na. In de eerste vier afleveringen valt er elke keer een band af. Een vakjury bestaande uit Cesar Zuiderwijk, Angela Groothuizen en Spike, bepaalt wie naar huis moet. De presentatie is in handen van Gerard Ekdom. Weet The Gang Is Kool en Totally Spice de jury omver te blazen en in de finale te eindigen? Dan staat de band op 12 april 2024 in de Ziggo Dome.

Andere bands

Naast Totally Spice en The Gang Is Kool doen ook de volgende bands mee: Rocket Guy, Sinatra by Douglas & Bosco, Phil Bee Cocker Band, Bee Gees Forever, Just like Robbie Band, Toto Live Eperience, Gloria’s Sounds Machine, Slash N’ Roses, The Blues Brothers Tribute Band en The Fortunate Sons.

The Tribute – Battle of the bands Battle of the bands is vanaf zaterdag 6 januari te zien op SBS6 om 20.00 uur.

Comments are closed.