Arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam en Royal Schiphol Group blijven samenwerken

Iedereen die op Schiphol werkt levert een belangrijke bijdrage aan een prettige ervaring voor de reiziger. Schiphol biedt aan veel mensen uit de regio een werkplek, waardoor Schiphol van maatschappelijk en economisch belang is binnen de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam. Een van onze prioriteiten is een goede kwalitatieve werkplek: met plezier, veilig en gezond. En we vinden het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier ook kunnen werken.

Ruud Sondag, CEO van Royal Schiphol Group

Iedereen verdient een kans op werk, helaas zijn nog er steeds veel werkzoekenden die geen baan vinden. Dit vraagt om een goede samenwerking tussen verschillende partijen. De resultaten van het Banenplan Schiphol zijn goed en daarom zijn wij blij dat we doorgaan op de ingeslagen weg.

Rutger Groot Wassink, wethouder Sociale Zaken gemeente Amsterdam

Deze intentieverklaring markeert niet alleen een verlenging van de samenwerking met Schiphol rond het thema werk, maar speelt ook in op de huidige krapte op de arbeidsmarkt, door de doelgroep te verbreden van werkzoekenden met een uitkering naar alle inwoners van de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam. Dit is een belangrijke stap in het nog beter maken van de verbinding tussen de Haarlemmermeerse arbeidsmarkt en het onderwijs, met als doel een stevig fundament te creëren voor onze arbeidsmarkt.

Charif El Idrissi, wethouder gemeente Haarlemmermeer

Ruud Sondag Rutger Groot Wassink ondertekening 1 @Natasja Wagner

Ruud Charif Rutger @Natasja Wagner

Author

Comments are closed.