Dankzij haar passie voor sport en gezond eten kent Haagse Anne genoeg leuke restaurants, koffietentjes en lunchplekken in Den Haag. Naast haar gezonde gerechten, deelt ze deze plekken ook regelmatig op haar Instagram, en met ons! Benieuwd naar Anne’s gezonde favorieten? Lees dan verder.

Over Anne

“Ik ben Anne (37 jaar) en ik kom oorspronkelijk uit Groningen. Inmiddels woon ik al 13 jaar lang heel fijn in Den Haag, momenteel in de Vruchtenbuurt. Mijn achtergrond ligt in het onderwijs, maar door de jaren heen is mijn passie voor sport in combinatie met gezond koken gegroeid en nu ben ik hier dagelijks mee actief op mijn Instagram. Tevens werk ik als bedrijfsleider bij Palkinto in Voorburg, een gezellige lunchroom waarbij het team deels bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” 

Swipe naar links om de favoriete plekken van Anne in Den Haag te ontdekken >

Favorieten van Anne
Foto: Anne Janssen

Leukste ontbijt van Den Haag 

“Ontbijten is mijn favoriete maaltijd van de dag en maak ik vaak zelf, maar wat ik écht een uniek ontbijt vind van Den Haag zijn de buitenontbijtjes van Aafke. In de zomer maakt Aafke ontbijtjes in de natuur op verschillende plekken in Den Haag zoals het strand of bos. Ze komt dan met haar ontbijtkar en speciale buitenstoelen. Het is een super goed en gezond ontbijt en alles wordt vers gemaakt. Vooral het strand vind ik dan fantastisch. Dan kan je lekker met je voeten in het zand genieten van je ontbijtje.”

Favorieten van Anne
Foto: Anne Janssen

Favoriete lunchplek

“Mijn favoriete lunch in Den Haag is toch wel het broodje rendang van Lapsang. Als ik buiten de deur eet, vind ik het altijd belangrijk dat het iets is wat ik thuis niet zo lekker kan maken. En de rendang van Lapsang, die kan ik zelf niet evenaren! Voor een gezonde lunch vind ik Club Vers een heel leuk tentje, gelegen vlakbij Holland Spoor. Het eten hier is net even iets anders, maar wel allemaal lekker en gezond.” 

Favorieten van Anne
Foto: Anne Janssen

Drankjes en diner

“Den Haag heeft veel te bieden wat betreft diner. Een favoriet van mij is de Surinaamse keuken bij Koko, vlakbij het Plein. Om wijntjes te doen vind ik restaurant Kurk altijd erg leuk. Het is te vinden in de gezellige Mallemolen en hier hangt altijd een fijne sfeer. Bovendien hebben ze hier ook goed nagedacht over de hapjes die perfect bij de wijnen passen.”   

Favorieten van Anne
Foto: Anne Janssen

Koko Authentic Surinamese Foods

Korte Poten 17, 2511 EB Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Sporten in Den Haag

“Sporten (crossfitten) doe ik bij Bar’s Gym in Rijswijk. Hier is een box met een hele relaxte sfeer, waarbij het vooral gaat om de competitie met jezelf. Je sport hier in een kleine groep en het is echt een community. Daarnaast ga ik in de zomer wel eens naar De Wolf Gym op het strand. 

Om te relaxen ga ik naar Helder Yoga op Scheveningen. Hier geven ze ook cursussen over bijvoorbeeld ademhalen waar je onder andere leert hoe je je ademhaling in kunt zetten om te ontspannen. Dat vind ik super interessant.”

Favorieten van Anne
Foto: Anne Janssen

Haagse boodschappen

“Mijn favoriete bakker van Den Haag is Lekker Brood. Hier werken ze ook met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en daarnaast is het brood ook echt heel lekker. Sowieso probeer ik voor mijn Instagram voornamelijk samenwerkingen aan te gaan met Haagse bedrijven. Een voorbeeld hiervan is Yespers. Dit is een duurzaam Haags bedrijf dat voedselverspilling tegengaat en streeft naar een duurzame voedselketen.”  

Favorieten van Anne
Foto: Anne Janssen

Tot rust komen

“Ik kom het meest tot rust op het strand en bij de zee, echt een plus van Den Haag. Hier doe ik vaak mee aan De Zeeduik. Éen keer in de maand gaan we met een groep mensen de zee in, waarbij we beginnen met een ademhalingsoefening en een intentie. Het is heel fijn want je stapt echt even uit je dagelijkse ratrace en in het koude water kan je alles loslaten. Je stapt uit je comfortzone en daarna sluiten we vaak gezellig af met een koffie of thee bij Hart Beach.”  

Favorieten van Anne
Foto: Anne Janssen

Hart Beach Surfshop

Vissershavenweg 55B, 2583 DL Den Haag

Nu geopend

Meer informatie

Favoriete koffietentje

“De lekkerste koffie van Den Haag haal je bij JoeJoe (by Roast Factory) en Fleur’s Koffie. Hier schenken ze heerlijke koffie van de Roast Factory. Dit is een Haagse branderij met een mooi verhaal. Zo heeft de Roast Factory super goed contact met de boeren die de koffie leveren, ze blijven loyaal en geven een eerlijke prijs voor een mooi product.” 

Favorieten van Anne
Foto: Anne Janssen

Fleur’s Koffie

van Bylandtstraat 92, 2562 GL Den Haag

Nu geopend

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.