Duiven in Tokio. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Lee Wai Hon

Een 50-jarige taxichauffeur is in Tokio gearresteerd door de politie, omdat hij vorige maand opzettelijk een stadsduif zou hebben doodgereden. De Japanse chauffeur wordt door de autoriteiten verdacht van het overtreden van de natuurbeschermingswet.

Volgens verschillende Japanse media reed de taxichauffeur maandag 13 november rond 13.00 uur ’s middags een groep duiven aan in een straat in de Tokiose wijk Shinjuku. Een duif kwam daarbij om het leven. “De chauffeur versnelde toen het verkeerslicht op groen sprong”, zo tikt de Japanse krant Mainichi op.

Natuurbeschermingswet De betreffende taxichauffeur wordt door de politie officieel verdacht van het overtreden van de natuurbeschermingswet. Hoewel deze dieren ook voor veel overlast zorgen, worden duiven in Japan zwaar beschermd. “Ze mogen alleen gedood worden als ze aantoonbaar schade of gevaar veroorzaken. Daarnaast is toestemming van de lokale overheid nodig”, aldus nu.nl.

De 50-jarige chauffeur heeft naar verluidt toegegeven de duif met opzet te hebben aangereden. “Wegen zijn voor mensen. Het is aan de duiven om auto’s te vermijden”, zou hij tijdens het verhoor hebben gezegd. Welke straf hij krijgt is nog onduidelijk.

Lees ook:

‘Verdachte taxi’ leidt politie naar cobra’s en drugs in Veenendaalse woning Taxichauffeur slaat overvaller gebroken neus na beroving

Author

Comments are closed.