Het is een heuse Scheveningse traditie: Surfin Santa. Honderden kerstvrouwen en mannen- trappen het kerstseizoen af door in de kou te gaan surfen. Zaterdag 9 december 2023 is het weer zover en je kunt je nog aanmelden.

Surfin Santas is in Nederland misschien nog een vrij nieuw fenomeen, in Australië en bijvoorbeeld FLorida in Amerika doen ze dit al veel langer. Maarja, daar is het dan ook lekker warm rond de feestdagen. Hier is het niet verstandig om in een korte broek op je plank te stappen. Een lekker warm kerstpak is dan wel fijner.

De jaarlijkse Santa Surf van Hart Beach is zaterdag 9 december en als het slecht weer is wordt het verschoven naar 16 december. Meer dan tweehonderd surfers, verkleed als kerstman en -vrouw, gaan dan de zee in. ‘Gewoon een beetje leuk doen met z’n allen’ is het motto van de actie.

Aanmelden

De deelnemers komen vanaf 13.00 uur samen bij de surfschool, vervolgens wordt om 13.45 uur een groepsfoto gemaakt, om 14.00 is de warming up en een kwartier later gaat iedereen het water in.

Meedoen kost 10 euro inclusief huren van surfuitrustig, een santa pak en een warm drankje na het surfen. Daarbij wordt er per deelnemer door Hart Beach 2,50 euro gedoneerd aan het KNRM. Aanmelden kan bij Hartbeach.

Goed om te weten: het zeewater is nu zo’n 5 graden, dus een winterwetsuit zou wel handig zijn

Bekijk hier de video van vorig jaar:

Lees ook:

Comments are closed.