Het duurt niet lang meer of we zitten weer samen aan tafel te genieten van het kerstdiner. Samen gourmetten is niet alleen heel gezellig, het is ook nog eens betaalbaar én makkelijk. Verras je gasten deze feestdagen met iets anders dan de standaard gourmetschotel. Vlees.nl geeft vijf inspiratietips!

Wist je dat gourmetten echt een Nederlandse traditie is? Het is eigenlijk een vorm van shared dining: je maakt het samen aan tafel klaar, proeft hier en daar een lekker hapje en ook het voorbereiden is al heel gezellig. Een superfeestelijk maal op tafel zetten tijdens zo’n dure decembermaand hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Bekijk hieronder aantal culinaire tips van Vlees.nl om jouw gourmet naar het volgende level te tillen.

1. Koreaanse streetfood

Een handige tip om de gourmet eigen én wat luxer te maken is door zelf het vlees te marineren met bijzondere smaken. Houd je van Koreaanse streetfood? Dat kan ook prima op de bakplaat! Denk aan heel dun gesneden varkenshaas, die je zelf marineert in een ketjap-gembermarinade. Ook ossenhaas met ketjap-citroenmarinade of speklapjes in een ketjap-rode pepermarinade smaken daar heerlijk bij. De mogelijkheden zijn eindeloos!

2. Mexicaanse lapjes

Wat is er nou leuker dan een themafeestje? Ga eens voor een Mexicaanse gourmet en marineer bijvoorbeeld je varkenslapjes met limoenmarinade. Daarnaast kun je nacho’s gratineren of gehakt met tacokruiden mengen. Dat is echt even anders dan anders.

Lees verder onder de foto >

Foto: Vlees.nl

3. Indonesische saté speklapjes

Je zou het misschien niet snel combineren, maar gourmet en Aziatisch gaan héél goed samen. Je kunt bijvoorbeeld lekker gekruide stukjes vlees op de gourmet grillen. Wat dacht je van Indonesische saté speklapjes? Zet wat kroepoek en Seroendeng op tafel en jouw Aziatische gourmet is helemaal af!

4. Turkse hamburgers

Ook de Mediterraanse keuken past heel goed bij gourmet. In plaats van naturel hamburgertjes kun je voor de variatie ook Turkse hamburgertjes op tafel zetten. Met een lekker knoflookyoghurtsausje bij waan je je voor even aan de Turkse kust.

5. Spaanse gehaktballetjes

Gehaktballetjes zijn supersimpel te maken en heerlijk bij het gourmetten. Op Vlees.nl vind je een recept voor Spaanse gehaktballetjes. Door wat extra ingrediënten zoals nootmuskaat, paprika en tomaat geef je jouw gehaktballetjes een Spaans tintje. Je gasten genieten dan van zelfgebraden Spaanse tapas! Serveer er wat olijfjes en stukjes chorizo bij om het af te maken.

Bekijk alle tips op Vlees.nl

Benieuwd naar nog meer handige, budgetvriendelijke én lekkere tips? Op Vlees.nl vind je nog veel meer bijzondere recepten voor gourmet, maar ook andere lekkere recepten voor de feestdagen. Zo haal je het meeste uit jouw kerstdiner en hoeven jullie aan tafel alleen nog maar te genieten. Smakelijk!

Author

Comments are closed.