Als redacteur bij indebuurt staat één ding voorop: geen enkele dag is hetzelfde. Van interviews afnemen tot fotograferen en het maken van leuke reels, bij indebuurt komt het allemaal voorbij. De redactie zoekt nu nieuw talent voor een traineeship. En nee, daar is géén specifieke ervaring voor nodig.

Tijdens dit traineeship werk je zes maanden lang een dag per week op diverse redacties (en ja, dat kan ook de redactie van indebuurt zijn!) en leer je van alles over redacties, journalistiek, nieuwswebsites en meer. Het idee is dat je het traineeship naast je bestaande werk volgt, en zo kijkt of werken in de media bij je past.

Wie zoeken wij?

Dit traineeship organiseren we voor zij-instromers met diverse achtergronden. Kandidaten met een passie voor media maken, zonder journalistieke vooropleiding of werkervaring, maar met een journalistiek en creatief hart. Je komt in aanmerking als je…

  • Een grote passie voor nieuws hebt, over een brede algemene kennis beschikt en actualiteiten op de voet volgt.
  • Nieuwsgierig van aard bent, overal vragen bij stelt en als geen ander verhalen kan vertellen.
  • Aantoonbare affiniteit met media hebt. Jij kan mensen raken met jouw teksten, video’s en/of podcasts.
  • Enorm gemotiveerd bent om je zes maanden lang onder te dompelen in het werkveld van de journalistiek en mee te lopen op de verschillende redacties van DPG Media.

We zijn vooral benieuwd naar jou en wat jij meebrengt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opleiding, talenkennis, (culturele) achtergrond of interesses.

Waarom?

Als het grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij nodigen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord graag uit om te solliciteren op dit traineeship. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring je meebrengt.

Aanmelden & sollicitatieproces

Kun je niet wachten om in te stromen? Laat ons weten waarom jij dé kandidaat bent voor dit traineeship! Hoe? Vertel ons een verhaal, in welke vorm dan ook, we zien/lezen/horen heel graag over een door jou gekozen onderwerp. Via deze link kun je je aanmelden. Let op: je kan je aanmelden tot 5 januari 2024.

Comments are closed.