Het is mooi dat drie Nederlandse luchthavens deze erkenning krijgen voor hun inspanningen op het gebied van verduurzaming. En bij de eerste tien wereldwijd horen die deze erkenning krijgen. Dat willen we vasthouden, we blijven uitstoot verder omlaag brengen. Niet alleen op onze luchthavens, waar we deze erkenning voor krijgen, maar in de hele luchtvaartsector. Zo blijven we Nederland steeds duurzamer verbinden met de wereld.

Amsterdam Airport Schiphol  

Deze erkenning is een belangrijke mijlpaal en past bij onze ambitie om de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens in de wereld te worden. We hebben de CO2 uitstoot van onze eigen activiteiten ten opzichte van 2010 met 90% omlaag gebracht. Maar we zitten niet stil en blijven toewerken naar uitstootvrije luchthavens in 2030. De elektrische vloot grondmateriaal van Schiphol en partners wordt steeds groter, we draaien volledig op stroom van Hollandse wind en de terminal en onze gebouwen gaan stapsgewijs steeds verder van het gas af. Tegelijkertijd blijven we ook werken aan verduurzaming van de luchtvaart.

Denise Pronk, hoofd duurzaamheid bij Royal Schiphol Group

Author

Comments are closed.