Na 36 jaar nemen Angelo en Anja van AP Collection aan de Vlierboomstraat 570 afscheid van de Vruchtenbuurt, lezen we bij onze vrienden van Winkelcentrum De Vruchtenbuurt.

Zij spraken onlangs de eigenaren van deze winkel dei aanstaand weekend de deur definitief achter zich dichttrekken om van hun pensioen te gaan genieten.

Dameskleding en beautysalon

In 1987 begonnen Anja en Angelo in een winkelpand in de Abrikozenstraat (om de hoek bij Jan Hersbach) met voornamelijk zijde bloemen en tassen. Angelo en Anja woonden in die tijd zelf op de Laan van Meerdervoort en kenden de buurt en de winkelstraat, waar zij al snel de huidige winkel begonnen in het pand aan de Vlierboomstraat 570.

Naast dameskleding en accessoires heeft Anja in de loop der jaren ook de Beautysalon achter in de zaak opgezet, waar later hun dochter Dominique nog ongeveer 11 jaar een praktijk heeft gerund. AP Collection is één van de oudste winkels uit de Vruchtenbuurt, samen met Jac.bennebroek, De Magneet Lingerie, Slagerij Jan Hersbach en Toko Poesaka weet Angelo zich te herinneren.

De letters AP

Wij vroegen Angelo hoe de bedrijfsnaam is ontstaan en waar de letters AP voor staan, en dat antwoord bleek niet zo heel erg ingewikkeld. Angelo en Anja hebben beide de initialen A.P. waarin de P voor hun achternaam staat.

Door de jaren heen is AP Collection altijd meegegroeid in de tijdsgeest van de hedendaagse mode-ontwikkelingen. Klanten kwamen door de jaren heen uit het hele land en zelf uit het buitenland, maar wat velen misschien niet weten is dat AP Collection ook in de jaren ’90 een jaar lang de styling verzorgde van Catherine Keyl en Viola Holt in de 5 uur Show op RTL-Véronique.

Mooie herinneringen

Angelo heeft een hoop mooie herinneringen aan de afgelopen jaren, keek altijd uit naar de feestdagen en de prachtig verlichte winkelstraat voor de feestdagen. De twee ondernemers gaan de buurt en alle lieve klanten missen, maar wonen zelf niet ver van de Vruchtenbuurt af en zullen vast nog weleens door het winkelcentrum lopen.

Aanstaande zaterdag 9 december is de winkel voor de laatste keer geopend en kunnen vaste klanten en collega’s afscheid komen nemen tussen 14.00 – 16.00 uur.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.