Kijk jij ook al zó uit naar de kerstdagen? Logisch! Als je alvast in de stemming wil komen, wil je zeker een bezoek brengen aan de kerstshow van Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer. Mensen komen van heinde en ver om de kerstshow te bezoeken. Hier wordt het shoppen éxtra leuk en bijzonder gemaakt.

Bereid je voor op veel verlichte kerstbomen, glitterende elementen en mooie winterse taferelen. Vanaf eind augustus wordt er een deel van de winkel afgesloten om deze show op te zetten. Dit jaar is het thema ‘It’s a fantasy world‘. Dat belooft dus een magische belevenis te worden. Neem hieronder vast een kijkje!

Lees verder onder de video >

Met man en macht aan de show gewerkt

De show is tot en met begin januari te zien. Leuk om te weten: meer dan 60 mensen hebben gewerkt aan de kerstshow. Samantha werkt bij het tuincentrum en vertelt: “Ook dit jaar hebben we weer heel hard gewerkt aan de show. Daar zijn veel uren in gaan zitten, ongeveer 4000. We zijn trots op het resultaat. Bezoekers verwonderen zich in deze sprookjesachtige wereld.”

De show is in volle glorie te bezoeken tot en met de eerste week van januari, maar na de kerst begint de uitverkoop al!

Dit is er te zien

Van een bos vol kunstbomen tot notenkrakers en van kerstballen tot kerstdorpen: er is echt van alles te zien bij deze grote show. Samantha: “We hebben, onder andere, een prachtig dorp met een sterrenhemel gebouwd. Daar zie je mooiste skipistes, schaatsbanen, de elfsteden en zelfs beroemdheden van de Efteling! Sprookjesachtiger kan dus bijna niet.

Lees verder onder de foto >

Dat ziet er prachtig uit! | Foto: Tuincentrum de Driesprong

Wat de route bij de Driesprong extra sfeervol maakt, zijn de verduisterde plafonds. “Dat brengt een fijne sfeer met zich mee”, vertelt Samantha. “Hierdoor zie je de lichtjes nóg beter en waan je je echt in de magische wereld van Kerstmis.”

De trends

Natuurlijk kun je dit jaar ook de trends weer in huis halen. “We hebben een bos vol met kunstbomen. Deze bomen zijn bijna niet meer te onderscheiden van een echte boom. Naast de traditionele boomvormen zie je nu meer ‘slim-trees‘. Deze bomen hebben minder ruimte nodig.” Een kunstboom is niet alleen mooi om te zien, het is ook nog eens heel duurzaam.

Voor de do it yourself-liefhebbers heeft het centrum genoeg te bieden. Samantha: “Er valt dit jaar weer veel te knutselen. Er is genoeg te vinden tussen alle linten, knutselmaterialen en andere decoratie.”

Dat maakt jouw kerstboom uniek

Misschien heb je al het één en ander voorbij zien komen bij Instagram: de kerstboom krijgt een steeds persoonlijker tintje met luxe ornamenten die verwijzen naar een hobby, een favoriet gerecht of drankje. “Ook die ‘kerstballen’ vind je terug in de winkel. Daarnaast kun je een ornament knutselen, dus dat maakt de kerstboom echt uniek”, licht Samantha toe.

Ook de bekende, vertrouwde kleuren en spullen blijven in trek. Denk bijvoorbeeld aan de Notenkrakers. “Je ziet nu ook vaak luxe combinaties, zoals koper met wit of zwart met goud. Maar de klassiekers zoals rood en goud blijven natuurlijk ook prachtig.”

Lees verder onder de foto >

Het ultieme kerstgevoel | Foto: Tuincentrum de Driesprong

Net even anders

Je ziet en leest het al: er is voor ieder wat wils bij het tuincentrum. Het assortiment van de kerstshow wordt zorgvuldig uitgezocht. “De spullen worden gekozen bij internationale beurzen en leveranciers. Daar zijn we vanaf februari al mee bezig. Door de ervaring en kennis weten we goed wat in de smaak valt bij onze bezoekers. We zijn al vroeg op de hoogte van de trends. Dat maakt onze kerstspullen echt uniek.”

Lees verder onder de foto >

Extra genieten

Je geniet niet alleen van ‘a fantasy world‘ bij de Driesprong, maar ook van een lekker kopje koffie of een heerlijke lunch in het restaurant. Ga jij liever voor een lekkere snack? Bij de ingang staat een oliebollenkraam met de lekkerste bollen. Zo maak je jouw dagje uit pas echt compleet. Yummy!

Kerstboomverkoop

Oh dennenboom, oh dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon! Natuurlijk wil je ook deze kerst weer het mooiste exemplaar in huis hebben. Vanaf eind november worden er op de parkeerplaats van de Driesprong ook bomen verkocht.

Breng een bezoek

Een magische wandeling, prachtige spullen en iets lekkers: er zijn genoeg redenen om een bezoekje te plannen. De Driesprong is zeven dagen per week geopend. Als Sinterklaas het land uit is, zijn er extra koopavonden en is het tuincentrum doordeweeks in december geopend tot 21.00 uur. Check de website voor alle openingstijden. Met wie ga jij?

Comments are closed.