Yordi Albers (rechts) was de 50.000e haltetaxi-reiziger. Uit handen van Florentijn Harms (links), projectleider bij Qarin en uitvoerder van haltetaxiRRReis, ontving hij een cadeaubon met bloemen. Foto: Qarin

De Gelderse haltetaxi zag het aantal ritten de afgelopen zes maanden verdubbelen: van 25.000 gereden ritten in april naar 50.000 gereden ritten in november. Volgens Qarin-directeur, het bedrijf achter HaltetaxiRRReis, het bewijs dat reizigers de flexibele vervoersdienst steeds beter weten te vinden. 

“Reizigers weten de haltetaxi te waarderen en vertellen het verder”, zegt Pietersen. “Reizigers maken vaak de aansluiting op het lijngebonden openbaar vervoer met de haltetaxi vanuit gebieden of op tijdstippen waar ze eerder deze mogelijkheid niet hadden. Precies waar HaltetaxiRRReis voor bedoeld is.”

Ook Klaas Ruitenberg, gedeputeerde Verkeer en Vervoer bij de provincie Gelderland, ziet dat steeds meer mensen gebruikmaken van deze vervoersdienst. “De haltetaxi zorgt ervoor dat mensen na een late dienst in het ziekenhuis toch nog de aansluiting op de laatste trein halen. Ook is het goed om te zien dat steeds meer gemeenten de haltetaxi kennen en een halte aanvragen of inwoners op deze mogelijkheid wijzen.”

Tevredenheid Reizigers zijn massaal te spreken over de Gelderse haltetaxi. Maar liefst 93 procent van de gebruikers is tevreden en beoordelen de flexibele vervoersdienst met een 8.6, zo blijkt uit het meest recente klanttevredenheidsonderzoek.

De 50.000e rit werd op maandag 13 november gereden. Passagier Yordi Albers, die drie keer per week met de haltetaxi naar zijn werk gaat, werd verrast met een cadeau en een bos bloemen om de mijlpaal te vieren. Albers kreeg het cadeau en de bloemen uit handen van Florentijn Harms, projectleider en uitvoerder van HaltetaxiRRReis bij Qarin.

Lees ook:

25.000e rit luidt 1-jarig bestaan HaltetaxiRRReis in Haltetaxi-directeur baalt van tariefverhoging: ‘Maar hebben ons erbij neer te leggen’ Tarief voor haltetaxi Gelderland stijgt met ruim 11 procent

Author

Comments are closed.