Inwoners die al lang op zoek zijn naar woonruimte opgelet! Gemeente Den Haag gaat versneld woningen bouwen dankzij een subsidie. Onze gemeente ontvangt van de Rijksoverheid een bijdrage uit de Startbouwimpuls (SBI).

Projecten in Den Haag

In Den Haag krijgen zes projecten een bijdrage. Het gaat daarbij om 2789 woningen. Het totaalbedrag voor die Haagse projecten bedraagt 25.674.815 euro. De bouw start in het eerste kwartaal van 2024.

De projecten in Den Haag vind je op de volgende locaties:

  • Loosduinseweg
  • Beresteinlaanblok
  • Waldorp Four
  • Walenburg
  • Zeezwaluwstraat 4

Projecten in provincie Zuid-Holland

Naast de projecten in Den Haag zijn er nog 60 projecten in provincie Zuid-Holland die een bedrag van de overheid ontvangen. In totaal gaat het om 9988 woningen waarvan de bouw versneld van start kan gaan in onze provincie.

De Startbouwimpuls is bedoeld voor projecten die uiterlijk in 2025 kunnen starten met bouwen, maar door de veranderde economische omstandigheden niet meer van de grond komen. In alle twaalf provincies kunnen nu projecten die dreigden te vertragen of uit te vallen toch starten.

In totaal ontvangen 145 gemeenten een bijdrage om ruim 31.000 nieuwe woningen versneld te kunnen bouwen. Ongeveer 80 procent van de nieuwe woningen valt volgens de overheid in de categorie ‘betaalbaar‘. Dat zijn koopwoningen van maximaal 390.000 euro.

Woningverhalen gezocht

De redactie is op zoek naar verhalen van Haagse woningkopers. Ben je een starter of is het je zoveelste verhuizing? Hoe heb jij jouw woning op de kop kunnen tikken? Waar liep je tegenaan bij het kopen van een huis, of wat viel juist heel erg mee? Wat je huizenverhaal ook is, wij vertellen het graag op indebuurt. Mail naar [email protected] en wij nemen contact met je op. Wie weet inspireer jij andere huizenzoekers in hun zoektocht!

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.