Hou je paraplu bij de hand, want we krijgen een natte december in Den Haag. Of die neerslag ook voor een witte kerst zal zorgen? Jaco van Wezel, meteoroloog bij WeerOnline.nl geeft ons de weersverwachting voor december.

Jaco: “December begint dit jaar koud met vorst in de nachten en ook overdag is het koud met temperaturen beneden de 5 graden. Maar na Sinterklaas verdwijnt de kou waarschijnlijk geleidelijk en wordt zachter en natter weer verwacht.”

Droog en glad

Voordat de goedheiligman de boot naar Spanje neemt, is het in Den Haag overwegend droog en zijn er zonnige perioden. Doordat het ’s nachts vriest en er een buitje kan vallen, is er kans op gladheid in de ochtend. Hou daar dus rekening mee als je naar buiten gaat.

Zachtere temperaturen

In de periode dat de kruidnoten vervangen worden door kerstkransjes, wordt het qua temperaturen zachter in Den Haag. Jaco: “Dit komt doordat er een grote kans is dat milde lucht vanaf de Atlantische Oceaan wordt aangevoerd. Hiermee stijgt de temperatuur tot iets boven 7 graden overdag en 1 tot 2 graden ‘s nachts. Draait de wind naar het zuidwesten dan kan het zelfs 10 graden worden.”

Meer regen

Niet alleen de temperatuur neemt toe in december, ook de hoeveelheid neerslag. “Normaal is december al nat, maar dit jaar kunnen we vanaf halverwege de maand meer regen dan gemiddeld verwachten”, aldus Jaco.

Witte kerst?

Kunnen we in Den Haag in de krakende sneeuw een wandeling maken tijdens de kerstdagen? Jaco: “Eind december neemt de kans op zacht en nat weer alleen maar verder toe. Gemiddeld is de kans op een witte kerst 7 procent, maar met de huidige vooruitzichten ligt die kans nog wat lager.”

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.