De Haagse weekendagenda staat vol met winterse doetips. Ga je slenteren op een Antilliaanse kerstmarkt, een ritje maken in een historische tram of naar de verhalen van Sinterklaas luisteren? Het kan allemaal en nog veel meer. Check hier de weekendtips.

Le Marie Marché

Ben je gek op de gepeperde Franse worst en pittige kazen? Dan hoef je straks niet ver te reizen, want op zaterdag 2 december en zondag 3 december is er weer Le Marie Marché aan de Hofvijver. De markt is geïnspireerd op die typische Franse markten met authentieke producten, van kleding tot voeding en sieraden. Om de sfeer compleet te maken hoor je een Frans deuntje op de achtergrond.

Le Marie Marché is te vinden op de Lange Vijverberg tussen 11.00 en 17.00 uur.

Antilliaanse kerstmarkt

Hou je van kerst en wil je het feest eens op z’n Antilliaans beleven? Ga dan op zondag 3 december naar de grootste Antilliaanse kerstmarkt van de Benelux in de Grote Kerk. In plaats van ‘All I Want For Christmas‘ hoor je hier Zuid-Amerikaanse en Antilliaanse (live)muziek. Er is een wedstrijd ‘Buscando e ayaka di oro‘. Ayaka is een gerecht dat op Aruba, Bonaire, Curaçao en een deel van Latijns-Amerika wordt gegeten tijdens kerst en oud en nieuw. Kraampjes, gerechten uit Aruba en de Antillen en een kidscorner: je vindt het allemaal op de Antilliaanse kerstmarkt.

Tickets kosten 15 euro en de markt duurt van 13.00 tot 21.00 uur. 

Ritje in een historische tram

De december feestmaand is voor veel mensen niet alleen de tijd van kerst en cadeautjes, maar ook van nostalgie. Wil je even terug in de tijd? Maak dan een ritje met de historische tram. De hele maand december en het eerste weekend van januari rijden er oude trams van Den Haag naar Scheveningen en weer terug. Onderweg vertelt een gids je van alles over de stad en het strand.

Meer informatie over de kosten, tijden en het boeken van een ticket lees je hieronder.

Verhalen van Sinterklaas

Zowel jong als oud genietaankomende zaterdag 2 december en zondag 3 december een uur lang van betoverende momenten in het Kasteel van Sinterklaas. Ervaar opnieuw het nostalgische decembergevoel in een eigentijds jasje met Sinterklaasverhalen.  Een artiest zingt live nummers met een pianist en wie weet trakteert Sinterklaas je zelfs nog op een eigen deuntje. Het voorleesfestijn wordt gehouden in Kasteel Duinenvoorde.

Entree kost voor kinderen 9,50 euro en voor volwassenen 14,50 euro.

Boulderen

Heb jij een goede grip en ben je niet bang voor hoogte? Dan is boulderen iets voor jou! Boulderen is een tak van de klimsport, waarbij je zonder touw of klimgordel een stukje naar boven klimt. Aankomende zaterdag, 2 december, kun je tussen 18.00 en 23.00 uur kennismaken met de sport bij Beest Boulders in Den Haag.

Entree kost 5 euro en een ticket koop je hier.

Festival Arabische literatuur

Toneel, lezingen, films en een interview met de winnaar van de International Prize for Arab Fiction (de IPAF): dat kun je onder andere verwachten van Festival Arabische Literatuur. Van vrijdag 1 december tot zondag 3 december laat jij je in Theater Branoul onderdompelen in de Arabische literatuur.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 10 euro. Je koopt ze hier.

Friday Night Jazz

Pianist Rob van Bavel en bassist Joris Teepe brengen op vrijdag 1 december het programma ‘The Dutch Connection‘ tijdens Friday Night Jazz at Mariott. Ze spelen nummers van hun cd ‘Dutch Connection‘ en klassiekers van artiesten, zoals Duke Ellington, Barry Harris, Jerome Kern en Johnny Mercer. Maandelijks keert dit evenement terug met telkens verschillende jazzmuzikanten op het podium.

Het vindt plaats in het Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade en tickets kosten 20 euro.

Foto: indebuurt

Comedy Show

Zin om een potje te lachen? In de maand december organiseert Dudok elke vrijdag en zaterdag tussen 20.00 en 22.30 uur een Comedy Show. Ontdek opkomend talent en bekende stand-up comedians, zoals Steven Brunswijk en Paul Westra. Als je zin hebt in wat extra’s, kun je voorafgaand aan de show een tweegangendiner reserveren. De show begint om 20: 30 uur en eindigt om 22.30 uur.

Het diner inclusief de show kost 38,50 euro. Ga je alleen naar de show? Dan betaal je voor een early bird ticket 12,5 euro. Klik hier voor het boeken van een show.

Comments are closed.