Het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht. Foto: Shutterstock/PixelBiss

De Utrechtse politie is op zoek naar een taxichauffeur die in de nacht van 17 op 18 november een politieagent hielp bij het redden van een drenkeling uit het Amsterdam-Rijnkanaal. De drenkeling lag volgens de politie bijna een uur in het ijskoude water. 

De politie ontving in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november een melding vanaf de Rooseveltboulevard-Zuid. De melder heeft daar iemand om hulp horen schreeuwen. Hij had een taxichauffeur aangehouden om samen met hem naar de locatie te rijden waar de noodkreet vandaan kwam.

De politieagent, die intussen op de melding was afgekomen, troffen samen met de melder en de taxichauffeur de drenkeling snel aan. Deze lag volgens de politie al vijftig minuten in het water. “De collega besloot in actie te komen en vroeg de taxichauffeur om haar vast te houden”, schrijft de politie op Instagram. “Door deze behulpzame chauffeur kon de collega er uiteindelijk voor zorgen dat de persoon het water uit kon klimmen en niet verdronk.”

De politie weet echter niet wie deze taxichauffeur is. “Het enige wat wij weten is dat de taxichauffeur in een Kia reed en dat hij Engels sprak. Wij komen graag in contact met deze taxichauffeur om hem te bedanken”, zo besluit de politie.

Lees ook:

Taxichauffeur hielp bij zoektocht naar dementerende moeder: ‘Ben hem ontzettend dankbaar’ Taxichauffeur Henk Peek: ‘Optimist tot in de kist’

Author

Comments are closed.