Wil je deze kerstvakantie iets anders dan de Notenkraker of Christmas Carol? Dan is deze Haagse dansvoorstelling misschien iets voor jou. De Dutch Don’t Dance Division voegt het verhaal van Alice in Wonderland samen met de kunst van M.c. Escher in de voorstelling Alice in Escherland.

Alice in Escherland is vanaf maandag 25 december (Eerste Kerstdag) tot en met vrijdag 29 december te zien in theater Amare in Den Haag.

Alice in Escherland

“Het meest betoverende moment van de voorstelling is zonder twijfel wanneer na de pauze het doek opent en een gigantisch schaakbord onthuld wordt. Het is een visueel spektakel dat direct de verbeelding van het publiek grijpt”, aldus Thom Stuart de artistiek directeur.

Lees verder onder de foto’s >>>

Uniek

“De balletmuziek van Alice in Wonderland van Tchaikovsky/Carl Davis inspireerde me om mijn eigen versie te creëren. Maar de echte doorbraak kwam toen ik ‘Through the Looking Glass‘ las. De scènes met het schaakspel deden me denken aan Escher’s ‘Metamorfose‘. Op dat moment wist ik dat ik iets unieks had gevonden: een manier om de wonderlijke wereld van Alice te verweven met Escher’s hypnotiserende kunst”, aldus Thom Stuart de artistiek directeur.

Een leuk weetje: Escher zelf was een bewonderaar van Lewis Carroll. Hij had blijkbaar altijd een exemplaar van Alice op zijn nachtkastje liggen.

Data en tickets

De voorstelling is voor iedereen vanaf 6 jaar. Ticketprijzen beginnen bij 25 euro en voor de jeugd tot 12 jaar 11 euro. Voor een plek in de toprang betaal je 44 euro. Met je theaterticket krijg je 5 euro korting op een bezoek aan museum Escher in het Paleis.

Lees ook…

Comments are closed.