Als echte inwoner ken je Den Haag natuurlijk op je duimpje. Wil je die liefde voor je stad nog verder testen? Deze vijf bekende spellen kun je omtoveren in een Haagse variant. Perfect voor een gezellig avondje met vrienden!

Trivia

Dit klassieke spel kun je goed lokaal maken. Leg de Trivia-kaarten van het spel aan de kant en maak je eigen vragen! Verzin vragen over de geschiedenis van Den Haag, beroemde inwoners, tradities, cultuur of architectuur. Met dit spel kom je er direct achter wie van het gezelschap het meeste weet over onze stad.

Foto: indebuurt

Pictionary

Speel Pictionary met een Haagse tintje door categorieën te gebruiken die iets met onze stad te maken hebben. Denk aan lokale gerechten, monumenten, evenementen, beroemde inwoners of bekende bezienswaardigheden. Wat dacht je van een plaatje van Haagse Harry? Spelers moeten dit vervolgens tekenen en raden.

Standbeeld Haagse Harry. Foto: indebuurt

Memory

Maak of verzamel foto’s van onze mooie stad. Het kan zijn van bekende locaties, evenementen, historische foto’s of prominente lokale figuren. Vervolgens print je deze twee keer uit en voilà: je kunt de Haagse variant van memory spelen.

Wie ben ik

Speel Wie ben ik met een lokale twist. Maak kaartjes met namen en eventueel foto’s van bekende inwoners. Elke speler krijgt één kaartje dat hij of zij op het voorhoofd moet plaatsen. Vervolgens kan het spel beginnen! Toegegeven: je moet er even voor gaan zitten om dit spel te maken, maar dan heb je ook wat…

Deze bn’ers komen bijvoorbeeld uit Den Haag:

30 Seconds

Pas het populaire spel 30 Seconds aan door de bestaande kaarten te vervangen met lokale varianten. Bedenk voor elk kaartje vijf lokale elementen uit onze stad. Gebouwen, evenementen, gebeurtenissen, prominente inwoners, bezienswaardigheden, straatnamen, sportverenigingen… Als het maar iets met Den Haag te maken heeft. Klaar? Dan is het tijd om je stadskennis te testen!

We zochten nog veel meer voor je uit…

  • Hey! Het Nieuwjaarsvuurwerk vindt tóch plaats op de Hofvijver

    Goed nieuws voor mensen die niet van verandering, maar wel van vuurwerk houden: het vuurwerk op de Hofvijver gaat tóch…

Author

Comments are closed.