Samenvatting

Pieter van Oord wordt per 1 juni 2024 de nieuwe CEO van Royal Schiphol Group. De raad van commissarissen (rvc) is voornemens hem te benoemen tot 1 juni 2028. De rvc benoemt Pieter van Oord vanwege zijn zeer ruime leidinggevende ervaring in een complexe, operationele sector. Zijn ervaring op het gebied van assets en visie op verduurzaming van de luchtvaartsector wogen voor de rvc zwaar mee. De aandeelhouders en de centrale ondernemingsraad van Royal Schiphol Group staan achter zijn benoeming.

Van Oord volgt Ruud Sondag op. Sondag is sinds 1 november 2022 interim CEO is en blijft tot 1 maart 2024 aan, waarna hij niet meer beschikbaar is vanwege eerder aangegane andere verplichtingen. In de periode 1 maart tot 1 juni is CFO Robert Carsouw interim-CEO.

Wij zijn zeer verheugd dat Pieter van Oord de positie van CEO van Royal Schiphol Group gaat vervullen. De ervaring en de capaciteiten van Pieter zijn indrukwekkend. Hij is een zeer ervaren en internationaal georiënteerde CEO van een succesvolle onderneming. Hij heeft een intensieve ervaring op het gebied van logistieke operatie en asset management, twee gebieden met grote uitdagingen voor Schiphol de komende jaren. Voor Pieter is duurzaamheid een essentieel onderwerp. Dat sluit aan bij de ambities van Schiphol om versneld te verduurzamen en de belasting voor de omgeving en het klimaat te verminderen. Hij is een ervaren leider die teams kan bouwen en het vertrouwen in Schiphol bij de eigen medewerkers en de buitenwereld kan versterken.

Jaap Winter, president-commissaris van Royal Schiphol Group

Pieter van Oord

Pieter van Oord heeft sinds 2008 leidinggegeven aan de Koninklijke Van Oord, een internationale maritieme aannemer. De onderneming bevindt zich in de voorhoede van bedrijven die bijdragen aan de versnelling van de energietransitie. Naast baggeren, offshore, olie en gas is offshore wind onder zijn leiding uitgegroeid tot een van de belangrijkste pijlers van het bedrijf. Daarnaast is hij onder andere lid van de Raad van Toezicht bij Nationale Park De Hoge Veluwe en President-commissaris van Stadion Feijenoord.

Schiphol is een voornaam knooppunt voor de Nederlandse en internationale mobiliteit. Ik realiseer mij dat die betekenis samen moet gaan met andere belangen, binnen en buiten de luchthaven. Graag draag ik bij aan de transitie van Schiphol en de luchtvaart, vanuit een verantwoordelijkheid die ik voel voor onze samenleving. Ik zie uit naar de periode van overdracht met Ruud Sondag en naar de samenwerking met het hele Schiphol-team. Dat doe ik ook in de wetenschap dat ik het prachtige familiebedrijf Van Oord in goede handen achterlaat.

Pieter van Oord

Executive Team Royal Schiphol Group 

Van Oord is per 1 juni 2024 voorzitter van het Executive Team (ET) van Schiphol Group. Het ET bestaat verder uit Robert Carsouw (Chief Financial Officer), Patricia Vitalis (Executive Director Airport Operations & Aviation Partnerships), Sybren Hahn (Executive Director Assets and Projects), Arthur Reijnhart (Executive Director Commercial) en Esmé Valk (Executive Director Human Resources). Samen met Robert Carsouw gaat hij de statutaire directie vormen.

Author

Comments are closed.