Als tour guide in Den Haag kent Jurjen Den Haag op zijn duimpje! Met zijn bedrijf Enter The Hague geeft hij onder andere street art tours en tours door het centrum van Den Haag. Wat zijn zijn favoriete plekken? Hij deelt ze graag met ons! 

Over Jurjen

“Mijn naam is Jurjen, 38 jaar en bijna volwassen. Mensen noemen me vaak Jur, zo is ook de naam van mijn onderneming Happy New Yur ontstaan, waarbij duur- en zorgzaam ondernemen centraal staan, om ook anderen weer mee te kunnen inspireren. Ik ben onder andere actief in het toerisme en in de culturele sector (standup comedy, MC/hosting en productie). Ik woon nu veertien jaar in Den Haag, gezellâg!”

Favorieten van Jurjen
Foto: Jurjen

Swipe naar links om de favoriete plekken van Jurjen in Den Haag te ontdekken >

Favoriete wijk van Den Haag

“Ik voel me erg thuis in mijn eigen wijk Kortenbos, in het centrum van Den Haag. Hier woon ik op een unieke plek in een hofje aan het Westeinde. Er wonen allerlei soorten mensen en het is echt een community. Dagelijks worden er spullen uitgewisseld. Hier kan je echt jezelf zijn!” 

Favorieten van Jurjen
Foto: Francine van der Wansem

Mooiste street art

“Doordat ik ook veel street art tours geef, ken ik veel street artists. Dus ik kan eigenlijk niet één favoriet noemen. Maar ik kies voor een outsider: de ‘St.Barbara’ van Lily Brick op de Binckhorst. Een groots werk op de zijwand van een transformator-gebouw van Stedin in de Wegastraat. Ook omdat ik een beetje verliefd ben op Lily… Ik moet haar nog wel ontmoeten maar goed.”

Favorieten van Jurjen
Foto: Francine van der Wansem

Favoriete plekken van Den Haag

“Ik ken heel Den Haag erg goed, onder andere door mijn vrijwilligerswerk op de Dierenambulance. Maar mijn favoriete plekken in Den Haag zijn toch wel het strand, in de zee of in de duinen (Van Meijendel). Dan geniet ik het meeste van onze stad!” 

Favorieten van Jurjen
Foto: Francine van der Wansem

Leukste restaurant en café

“Doordat alles duurder is geworden ben ik een beetje een huismus geworden, maar links- of rechtsom vind je me toch wel weer een keer op de Grote Markt. Hier is altijd een goede sfeer. Om de hoek heb je Falafel & Hummus, dat vind ik een aanrader qua eten.”

Grote Markt. 28 april 2021. Foto Anneke Ruys

Tot rust komen

“Rust kan je toch het beste vinden in park Clingendael en als je het heel goed timed, de Japanse Tuin.”

Japanse tuin Den Haag. Foto indebuurt

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.