Whoop, whoop! Het is bijna weekend. Nog niets in de agenda staan, maar wel zin om de deur uit te gaan? Wij helpen je graag met het vullen van de planning. Je kunt dit weekend shoppen met veel korting, acts en muziek bekijken tijdens Funky Friday of ga naar het Winter Wonder Festival in het Zeeheldenkwartier waar je helemaal in de decembersfeer komt. Hieronder bekijk je de Haagse weekendagenda (24 – 26 november).

Winter Wonder Festival

Livemuziek, verhalenvertellers, winterse lekkernijen en winkels om je decembercadeaus in te slaan: dat kun je verwachten van het Winter Wonder Festival in het Zeeheldenkwartier. Op zaterdag 25 november, van 10.00 tot 18.00 uur, wordt het winkelcentrum omgebouwd tot een winterfestival. Er zijn onder andere rondleidingen om meer te leren over de wijk en optredens van Haagse artiesten. Kinderen en volwassenen kunnen een brief sturen aan de kerstman en als afsluiting van de dag wordt gezamenlijk de grote kerstboom verlicht.

Het festival is gratis en voor het uitgebreide programma klik hier.

Haags Hoog Decembermarkt

Op vrijdag 24 november is de Haags Hoog Decembermarkt. Tijdens dit evenement zijn er vanaf 16.00 tot 20.00 uur verschillende kraampjes te bezoeken in het proeflokaal van Haags Hoog. Meerdere ondernemers staan met lokale producten en cadeaus op de markt om jou in de decemberstemming te krijgen. Vanaf 17.00 uur is er in de verwarmde kas op het dak een vrijmibo met glühwein, warme chocolademelk en kersthits.

De decembermarkt en de vrijmibo zijn gratis. Lees hier meer.

Funky Friday

Deze maand is er niet alleen op donderdag koopavond in de binnenstad van Den Haag, maar ook op vrijdag 24 november kun je lekker lang winkelen tijdens Funky Friday. De speciale koopavond bestaat uit veel (kortings)acties in de winkels, lichtacts op straat en er klinken op veel plekken (live)muziek.

Bijna alle winkels in de Haagse binnenstad zijn tijdens Funky Friday open tot 21.00 uur.

Het Pepernotenpopconcert

Een concert helemaal in het teken van Sinterklaas. Jelle Amersfoort en zijn liveband treden zaterdag 25 november om 15.00 uur op in de Rijswijkse Schouwburg. Van ‘Zie Ginds Komt de Stoomboot’ tot ‘Sinterklaas kapoentje’: alle klassiekers komen voorbij. Dit muzikale feest heeft onder andere een lichtshow, gitaarsolo’s en Sinterklaasliedjes in een nieuw jasje.

Het concert is voor kinderen vanaf drie jaar, duurt ongeveer een uur en tickets kosten 18,50 euro.

Black Friday

Veel winkels promoten al weken met Black Friday, maar vrijdag 24 november is het echt zover. Shop met hoge kortingen bij je favoriete winkels. Van meubels tot kleding en van sieraden tot voedingssupplementen: bijna alle winkels doen mee.

Benieuwd welke zaken in Den Haag allemaal meedoen met Black Friday? Je leest het hieronder.

Festival voor het Afrikaans

Altijd al meer willen weten over de Afrikaanse cultuur? Ga dan dit weekend naar het Festival voor het Afrikaans in theater De Regentes. Van vrijdag 24 november tot zondag 26 november staat het theater in het teken van muziek, toneel, literatuur, spoken word, film en debat uit deze cultuur. Het is de vijfde editie van dit festival en de deelnemers zijn onder meer: Antjie Krog, Stef Bos, Adriaan van Dis, Amanda Strydom, Ronelda Kamfer, Babs Gons, Frazer Barry, Dean Balie, Marlo Minnaar en de Klimaatdichters.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro. Bekijk het hele programma hier.

Eastern Neighbours Film Festival

Filmhuis Den Haag organiseert van woensdag 22 tot zondag 26 november de vijftiende editie van Eastern Neighbours Film Festival. Er zijn in totaal 54 films uit 33 verschillende landen te zien, waarvan de meeste Nederlandse premières zijn. Naast de films zijn er 26 speciale gasten, waaronder regisseurs, acteurs, scenaristen en producenten. Ook zijn er masterclasses, debatten, muziek, entertainment en zelfs wijnproeverijen en cocktails.

Tickets voor een film kosten 12 euro en je koopt ze hier.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.