Na 18 jaar kap-ervaring heeft de 35-jarige Jacqueline Borawitz haar eigen boutique kapsalon geopend. “Het is heerlijk om mijn eigen ding te kunnen doen, vertelt de kapster tijdens ons bezoek.

De gloednieuwe salon is te vinden aan de Nieuwe Schoolstraat parallel aan de Denneweg. Veel ondernemers zullen misschien zeggen altijd gedroomd te hebben van een eigen zaak, Jacqueline niet. “Ik had nooit gedacht aan een eigen salon. Maar nu ontdek ik ineens de ondernemer in mij.”

Net even anders

Toen jacqueline 14 jaar was had elk meisje in haar klas lang haar. “Ik heb mijn haar toen kort geknipt.” Ook verfde ze het regelmatig in een andere kleur. “Je kan wel zeggen dat ik altijd al kapster wilde worden.” Jacqueline is dan wel creatief, van de gekke kleurtjes is ze niet. “Vaak denken mensen als ze mij zien ‘jij moet bij de Kinky Kappers werken’. Maar van mij hoeft dat felroze niet hoor. Ik vind het meer een uitdaging om iemand een mooie, natuurlijke kleur te geven.”

Jacqueline heeft nu dan haar nieuwe zaak geopend, ze is geen onbekende in Den Haag. Ze heeft maar liefst 12 jaar in de Frederikstraat bij een kapper gewerkt en begin dit jaar werkte ze een paar maandjes als zzp’er aan de Piet Heinstraat. “Ik hou van het persoonlijke contact met klanten. Veel van hen hebben mijn mobiele nummer en sturen wel eens foto’s. Ook drink ik met sommigen wel eens een drankje. Van mij hoeft werk en privé niet gescheiden te zijn.”

De klanten waar zij dus zo goed mee omgaat hebben Jacqueline ook geholpen met haar nieuwe salon. Zo is een van de klanten interieurontwerper, hij wist precies de stijl van Jacqueline te vertalen in het meubilair.

Vita Hair

Jacqueline heeft geen personeel in dienst, zij knipt iedereen zelf. Daarbij zegt ze een van de weinigen in Den Haag te zijn die hair waves zet, waarmee je je haar kan verlengen. Maar het leukst vindt ze highlights; “Ik ben echt dol op het zetten van highligts vooral als het er heel natuurlijk uitziet.”

Tot slot vragen we de kapster nog even naar de trends van nu: “De curtain bangs zijn wel voorbij maar de korte curtain bangs zijn wel in. Dat is eigenlijk een pony die je opzij kamt. Ook de korte bob is nog steeds in en niet meer de as-kleur maar beige tinten. Wat ik helemaal fantastisch vind is dat de Haagse mat weer helemaal terug is!” zegt de kapster die zelf ook een matje heeft.

Lees ook…

Comments are closed.