Goed nieuws voor mensen die niet van verandering, maar wel van vuurwerk houden: het vuurwerk op de Hofvijver gaat tóch door! Uitvoerend producent Peter Boelhouwer legt het uit.

Afgelopen week kwam het shocking nieuws naar buiten dat tijdens komende jaarwisseling het grote stadsvuurwerk van de binnenstad werd verplaatst naar het Regentessekwartier. Maar dat plan gaat toch niet door.

Verschillende stadsdelen

Het was de bedoeling dat de vuurwerkshow vanaf dit jaar door verschillende stadsdelen zou toeren. Wijkpark De Verademing in het Regentessekwartier zou het spits afbijten. Er ontstond weerstand bij omwonenden waarna is besloten het vuurwerk alsnog op de Hofvijver plaats te laten vinden. 

“De keuze voor het verplaatsen van de vuurwerkshow naar een ander stadsdeel dan het centrum was best lastig.” laat Peter weten. “Allereerst moet een locatie veilig zijn. Zo wordt gekeken naar veel ruimte, zowel om de show te zien als voor het geval er calamiteiten zijn. Zowel in Escamp is daar plek voor en in De Verademing.”

Vuurwerkshow op de Hofvijver

Het vuurwerk terugbrengen naar de Hofvijver is nu de meest logische keuze. “Qua organisatie en het aanvragen van vergunningen staat iedereen positief tegenover de Hofvijver. Het is een prachtige plek, de horeca is vlakbij en mensen kunnen vanaf die locatie na het vuurwerk lekker door met feesten ergens in het centrum.”

Meer mogelijkheden en bezoekers

En dat zijn niet alleen maar Hagenaars, laat Peter weten. “Toen bekend werd dat het vuurwerk naar De Verademing zou gaan kregen we flink wat meldingen van toeristen die het jammer vonden. Veel mensen boeken namelijk een hotel in het Haagse centrum om het vuurwerk mee te maken om vervolgens de stad in te gaan.

Het is nu even snel schakelen met bouwteams (er drijft onder andere een bouwkeet voor de verbouwing van het Binnenhof in de Hofvijver -red) en vergunningaanvragen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het vuurwerk hier weer een succes gaat worden. Ik heb hier in elk geval nog nooit klachten gehad.”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.