Daar lagen ze dan: vijftien gigantische letters van station Den Haag Centraal, gewoon in de vuilcontainer. De 45-jarige Stijn Laagland fietste langs en kon de letters niet laten liggen: “Ik heb er een paar in mijn fietsmand vervoerd en de rest later opgehaald met de auto.” Weten wat hij er daarna meegedaan heeft? Lees snel verder.

Stijn fietste afgelopen weekend vanaf de Theresiastraat, richting het Malieveld toen hij onderweg in een container de grote blauwe letters van het station zag liggen: “Echt vintage uit de jaren ’90!”.

Op de fiets

Stijn wilde niet dat de letters naar vuilstort gingen en heeft ze dus meegenomen. “De eerste drie voorop m’n fiets, heb een bak voorop dus dat was net te doen. Daarna heb ik thuis de auto gepakt en ben ik teruggereden voor de rest. Helaas was de C toen al door iemand anders meegenomen. De mannen die de letters van het station haalden waren heel aardig en hebben de letters die er toen nog af moesten extra voorzichtig eraf gehaald, zodat ze wat minder beschadigd raakten.”

Verkoop

Dat Stijn een goed oog heeft voor mooie spullen is niet vreemd. Hij verkoopt namelijk antieke landkaarten en prenten, onder meer van Den Haag.

Maar voor deze bijzondere vondst had hij geen ruimte, dus hij heeft de letters snel te koop gezet. Het duurde niet lang voordat iemand interesse had. De 61-jarige Haagse Petra van den Berg is erg blij met haar koopje: “Ik werk al 33 jaar met plezier bij NS. Bijna twintig jaar als conducteur en nu alweer veertien jaar op het facilitair bureau voor personeel.”

Toen ze de letters op Facebook tegenkwam heeft ze gelijk een bod gedaan en uiteindelijk 160 euro voor de letters Den Haag neergeteld. “Ik weet nog niet waar ik ze neerzet of ophang misschien wel aan de pui van mijn huis of in de tuin. Volgens Stijn had ze geluk met de aankoop, want niet veel later werd er maar liefst 300 euro voor de letters geboden. Ik weet alleen niet of diegene doorhad dat de c ontbrak.”

De andere letters zijn inmiddels ook verkocht. “Art is losverkocht, de L en daarna ook ena. Dus uiteindelijk vier mensen blij gemaakt,” aldus Stijn.

De letters liggen nu nog in de logeerkamer van Petra.

Lees ook…

Comments are closed.