De prachtige natuur in en om Den Haag inspireert velen om lekker met hun mobieltje mooie foto’s te schieten. Maar Sonja Assenberg-Staarthof nam een poosje terug haar professionele camera mee naar de Uithof en maakte wel héél mooie foto’s.

Sonja fotografeert normaal gesproken met haar bedrijf Hason fotografie op evenementen en bedrijfsfeestjes, maar dat zat er tijdens corona even niet in. “Daarom ga ik steeds vaker de natuur in, bijvoorbeeld naar de Zandmotor. Maar ook vogels fotografeer ik graag.”

Geluk

Bij Sonja stond de ijsvogel al langer op haar verlanglijstje “Dankzij een tip van goede vriend Raymond Renirie kwam ik erachter dat er eentje een vaste stek heeft bij de Uithof. En ik had geluk, na een tijdje wachten ( ik fotografeerde ondertussen een mooi koolmeesje) spotte ik de ijsvogel. Na een paar keer wegvliegen kwam ‘ie ineens vlakbij zitten en kon ik ‘m fotograferen. Ik heb denk ik wel 500 foto’s geschoten. Mijn camera is supersnel haha.”

Het resultaat kun je hieronder bekijken en click naar rechts of swipe naar links voor meer foto’s.

Foto: Sonja Assenberg-Staarthof
Foto: Sonja Assenberg-Staarthof

Author

Comments are closed.