Het Rijksmuseum op Schiphol heeft de deuren geopend van haar nieuwe expositie: ‘Aan tafel!’ Het museum op de luchthaven biedt reizigers de mogelijkheid om kunstwerken uit de Nederlandse geschiedenis te bewonderen voor de start van hun reis. 

De nieuwe expositie toont een selectie aan 17de-eeuwse schilderijen van onder andere Pieter Gallis, Gabriel Metsu en Abraham Mignon. Stillevens en scenes uit het dagelijks leven vertellen reizigers meer over de tafel- en eetcultuur van die tijd.  

De luchthavenlocatie van het Rijksmuseum is een extensie van het wereldberoemde Rijksmuseum in Amsterdam. De locatie op Schiphol is te vinden op de Holland Boulevard tussen Lounge 2 en Lounge 3. De jaarlijks wisselende tentoonstelling op ruim 162 vierkante meter is 24 uur per dag gratis toegankelijk voor iedereen die aankomt, vertrekt of overstapt op Schiphol.  

Author

Comments are closed.