‘En toch hebt u God nodig’ die geveltekst kennen veel Hagenaars nog wel. Maar liefst 90 jaar lang was het Leger des Heils te vinden aan de Prinsegracht in Den Haag. In 2015 is het korps verhuisd naar de Ambachtsgaarde en nu staat het oude pand te koop voor 2.195.000 euro.

Het pand aan de Prinsegracht 57 uit 1675 is gigantisch, maar liefst 1136 vierkante meter. Het is ook helemaal kaal. Geen behang aan de muur en geen plafond, je ziet gewoon bakstenen en houten balken.

Leger des Heils

Sinds 1924 zat het Leger des Heils aan de Prinsegracht. In het pand was onder andere een grote kerkzaal en onder de grote zaal is een souterrain uit de 19de eeuw met gemetselde bogen. Daar was vroeger de kledingwinkel.

Lees verder onder de foto

1998 Prinsegracht. Foto Haags gemeentearchief

Appartementen

Voor het pand is al een plan en de vergunningen zijn goedgekeurd. Er worden negen appartementen gebouwd, er komt een binnentuin, er is ruimte voor een kantoor en er komen zes parkeerplaatsen. Ook is er een alternatief plan voor 24 kleinere appartementen. De huidige eigenaar heeft al het sloopwerk al gedaan en ook de omgevingsvergunningen aangevraagd. De nieuwe eigenaar hoeft alleen nog alles te bouwen.

Funda

Bekijk meer foto’s en informatie op Funda.

Lees ook…

Comments are closed.