Ze zijn vaak onzichtbaar, maar hun daden hebben een grote impact; Haagse helden maken hun gemeenschap mooier! Ze zetten zich in voor diverse doelen, van eenzame ouderen én jongeren tot dieren op een kinderboerderij. En nu zijn ze verrast met de allereerste Local Hero Award van Stichting Chryson.

Als Stichting Chryson je niet een belletje doet rinkelen, dan geldt dat ongetwijfeld voor de bloemen die ze vertegenwoordigen: chrysanten. De Stichting bestaat namelijk uit ruim 150 chrysantenkwekers en -veredelaars. Met de Local Hero Award eren ze vijf lokale toppers uit verschillende gemeenten uit regio Den Haag. Net als chrysanten geven deze helden kleur en vreugde aan het leven van anderen.

Dit zijn de Haagse Local Heroes van 2023

Maar wie zijn die toppers dan? Meet the Local Heroes uit regio Den Haag van 2023! Marja uit ’s-Gravezande bestrijdt eenzaamheid onder ouderen en de minima door spullen in te zamelen. De Voorburgse Esther verzamelt met Sintvoorieder1 Sinterklaas- en kerstcadeautjes voor meer dan 30.000 kinderen in armoede.

Jongerennetwerk Haagse Helpers helpt vrijwillig met (huishoudelijke) klussen voor (oudere) stadgenoten. Roos uit Naaldwijk zet zich met Plant a Friend in voor eenzame jongeren. En de Haagse Gerda zet zich dag én nacht in voor de dieren op buurtboerderij de Nijkamphoeve. Met recht allemaal helden die hun buurt een stukje mooier maken!

Lees verder onder de foto’s >

Foto’s: Stichting Chryson

Verrast en vereerd: Local Heroes aan het woord

Voor alle vijf winnaars kwam de benoeming tot local hero als een aangename verrassing. Marja reageerde ontroerd: “Ik vind het heel wat dat ik dit gewonnen heb. Ik had het helemaal niet verwacht en ik schoot wel een beetje vol toen ik het hoorde.” Alex van Haagse Helpers deelt haar gevoel en ziet het als een mooie waardering voor het werk dat zij verrichten.

Prachtige bloemencreaties van lokale bloemisten

De vijf winnaars werden gekozen op basis van nominaties door vrienden, familie en collega’s én hun uiteenlopende inzet voor de samenleving. Als dank ontvangen zij niet alleen een award: ook namen ze een uniek chrysantenkunstwerk in ontvangst die getalenteerde lokale bloemisten speciaal voor hen maakten.

Bloemisten van Bloemvisie Maasdijk, Fleurettes Nootdorp, Trend Flower Naaldwijk, Hemelse Bloemen Delft en De Iris Den Haag lieten hun creativiteit de vrije loop met een veelzijdig assortiment aan vormen, formaten en kleuren. Het resultaat: verrassende en kleurrijke creaties die perfect aansluiten bij de winnaars.

Kleur geven aan het leven van anderen

“Namens Stichting Chryson wil ik alle winnaars van harte feliciteren met hun prijs”, zegt Anouk Koreman namens Stichting Chryson. “Wij hebben ontzettend mooie inzendingen binnengekregen. Dat maakte het moeilijk om er slechts een paar uit te kiezen. Er zijn zoveel mooie kleine initiatiefnemers die prachtig werk doen voor hun gemeenschap en het leven van anderen kleur geven.”

“De uiteenlopende initiatieven geven ook aan hoeveel moois er in onze omgeving gebeurt”, vervolgt Jan, ” waar velen niet van op de hoogte zijn. Daarom vindt Stichting Chryson het belangrijk om dit soort kleine initiatieven eens in het zonnetje te zetten. Met de Local Hero Award en de chrysantencreaties hopen wij een kroon op hun werk te kunnen zetten.”

De vijf winnaars hebben un award en de chrysantencreaties dubbel en dwars verdiend. Laat je inspireren door hun inzet om onze gemeenschap op te fleuren!

Author

Comments are closed.