Een sportschoen van een paar tientjes zal je bij de Haagse Daniel en Djulan niet tegenkomen. De twee mannen verkopen namelijk luxe en exclusieve sneakers; “En daar zit een prijskaartje aan”.

Djulan Gémesi (21 jaar) en Daniel Verbeek (22 jaar) openden afgelopen weekend hun eerste echte kantoor aan de Laan van Meerdervoort.

Van hobby naar echt bedrijf

Beide heren komen uit Den Haag en leerden elkaar kennen op het Segbroek College. “We waren toen niet echt vrienden, maar kende elkaar wel”, vertelt Djulan. “Ik zelf handel al vanaf mijn veertiende in sneakers en Daniel kwam een keer naar mij toe omdat hij een logo nodig had voor een eigen bedrijfje”. Toevallig was dat bedrijf er ook één die handelde in sneakers. “Zo is de match ontstaan”.

Daniel en Djulan besloten samen te werken en de hobby groeide steeds verder uit. “Via Instagram kwamen mensen bij ons, dat ging mondjesmaat. Maar toen we een paar samenwerkingen met influencers deden voor meer naamsbekendheid, liep dat uit de hand. Ineens zaten er 500 aanvragen in onze inbox. Toen hebben we ons maar ingeschreven bij de KVK.”

Zeldzame sneakers

The SneakerHype focust op de in- en verkoop van sneakers, dat deden ze ‘gewoon’ vanuit hun slaapkamer, maar inmiddels hebben ze een kantoor geopend. “Dat is ook meteen de plek waar mensen eventueel worden uitgenodigd voor ‘private shopping’”, legt Djulan uit.

“Klanten hebben soms heel specifieke wensen voor een bepaalde sneaker. Sommige zijn erg exclusief en lastig te vinden, maar waar we vroeger zelf nog voor de deur van een winkel gingen liggen om de schoen als eerste te scoren, hebben we nu een hoop goede connecties die ons helpen.”

De tekst gaat verder onder de post>>>

Aan de prijs

De kostbare schoenen staan niet op het kantoor. “Die hebben we op een veilige plek staan. Er zijn sneakers bij die weggaan voor 130 euro, maar er staat ook een paar op de site dat 1.500 euro moet opbrengen. Er zijn soms zelfs sneakers die we voor vier a vijfduizend euro verhandelen.”

En wat dragen de mannen zelf, ook zulke dure collectors items? “Via de site van The SneakerHype kun je bijvoorbeeld Nike, Adidas, en Uggs (we spelen in op TikTok trends vandaar) vinden, maar ik draag zelf erg graag New Balance. Je kunt natuurlijk niet aankomen op afgetrapte gympen.”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.