Het hoofdkantoor van CBR in Rijswijk. Foto: ProMedia/Else van Andel

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is momenteel bezig met de herstructurering van het taxi praktijkexamen. Dat meldt het CBR in aanloop naar Taxi Expo ’23. De herstructurering moet het examen beter laten aansluiten op de praktijk. 

Een van de dingen die op de nominatie staan om veranderd te worden, is het blind rijden naar vijf verschillende locaties. “Iedereen gebruikt tegenwoordig navigatie”, zegt Dennis Rottier van Taxiwerq daarover. “Gelukkig wordt dat aspect uit het praktijkexamen gehaald en vervangen door een navigatieopdracht.”

De testfase is momenteel in volle gang. Voor Taxiwerq is daarbij een belangrijke rol weggelegd. Zo heeft de opleider in samenwerking met CBR een pilot gedraaid, waarbij gebruik is gemaakt van de nieuwe opzet. De resultaten zijn veelbelovend. “De eerste geluiden waren positief”, aldus Rottier. Waarom de eerste geluiden positief waren en welke veranderingen er exact doorgevoerd zullen worden, lichten Taxiwerq en CBR woensdagmiddag (15.00-15.30 uur) gezamenlijk toe tijdens Taxi Expo ’23.

Lees ook:

CBR treft maatregelen om te voldoen aan stijgende vraag naar taxi-examens CBR neemt recordaantal examens af, slagingspercentage beroepsexamens het hoogst

Author

Comments are closed.