Dat is nog eens wat anders dan een horlogebatterij! Bij Den Haag Centraal station staat sinds kort een joekel van een ‘stadsbatterij’. Maar waar dient ‘ie voor? Je leest het hieronder.

Wandel je tussen de Turfmarkt en Den Haag CS, dan heb je de batterij misschien al zien staan in het overdekte gedeelte van Rijnstraat 8; een gigantische batterij in een glazen huisje. Die batterij staat er niet voor niks…

500 kilowattuur aan energie

De batterij wordt door de gemeente een ‘Stadsbatterij’ genoemd omdat deze voor een gedeelte van de stad voor elektra kan zorgen op piekmomenten (momenten dat er extra vraag is naar elektriciteit) waardoor het reguliere elektriciteitsnetwerk ontlast wordt.

De batterij is aangesloten op zonnepanelen op het dak van het gebouw aan de Rijnstraat en krijgt ook overschotten van wind- en zonne-energie binnen. In totaal kan de batterij maar 500 kilowattuur opslaan. Dat is genoeg om 200 werkplekken een week lang van stroom te voorzien.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Anderen lezen nu

Oude foto’s van 100 jaar Zuiderpark

Lees meer

Author

Comments are closed.