‘De meest tropische kerstmarkt van de Benelux’, zo noemt de organisatie zelf hun Antilliaanse kerstmarkt die binnenkort in Den Haag is. En tropisch wordt het zeker met veel eten, muziek en zelfs een mini carnavalsparade.

Zondag 3 december is de Antilliaanse kerstmarkt in de Grote Kerk van Den Haag. Vorig jaar was deze markt in Rotterdam, maar omdat er zoveel mensen kwamen moest de organisatie op zoek naar een grotere locatie. “Wel graag binnen, want dit is een warme kerstmarkt zonder sneeuw”, aldus Gabriël Schobbe een van de organisatoren.

Dit kun je verwachten

De kerstmarkt is voor iedereen: “Niet alleen Antilliaanse Nederlanders, maar ook voor anderen om onze tradities beter te leren kennen.” Op de tropische markt staan meer dan dertig kramen met carbische eten, cadeauartikelen en ook gewoon kerstballen. De kerk wordt verder versierd met kerstbomen en de kerstman loopt rond.

Een groot deel van de markt draait om eten, er is zelfs de culinaire wedstrijd ‘Ayaka di Oro’. De beste ayaka van de Benelux wordt hier bekroond. De ayaka is maïsmeeldeeg gevuld met rund, kip en/of varkensvlees, groenten en gedroogd fruit. Het pakketje wordt in bananenbladeren gevouwen en met touw bij elkaar gebonden. Een traditioneel gerecht rond de feestdagen. Als je naar deze markt gaat moet je dit dus ook echt even proberen.

Om alles nog feestelijker te maken zijn er optredens met traditionele Arubaanse en Antilliaanse kerstmuziek, gospel en caribische feestmuziek en is er een voorproefje van de zomercarnaval. Verder is er een kinderspeelhoek waar geknutseld wordt en andere workshops zijn en je kunt meedoen aan de Antilliaanse bingo.

Kaartje

De Antilliaanse kerstmarkt is zondag 3 december in de Grote Kerk in het Haagse centrum en duurt van van 13.00 tot 21.00 uur. Een kaartje kost 15 euro, kinderen kunnen gratis mee. Klik hier om je ticket online te kopen.

Dit was de kerstmarkt vorig jaar in Rotterdam:

Meer Kerst in Den Haag:

Comments are closed.