Black Friday ken je misschien van de koopjes. Maar ken je Green Friday al? Deze bijzondere tegenbeweging draait om duurzaamheid en slim omgaan met materialen. IKEA Delft organiseert op vrijdag 24 november – maar ook het hele jaar door – toffe initiatieven rondom hergebruik. Dat kan je ook nog eens geld besparen!

Of je nu je oude meubels een nieuw leven wilt geven of creatief aan de slag wilt gaan: ontdek tijdens Green Friday 2023 dat hergebruik loont!

Van trash naar treasure

Afval verander je makkelijk in kunst. Ontdek jouw innerlijke artiest met de workshop Recycle Art. Kunstenares Jeanette Lotz leert je een skyline te maken van het afvalkarton van IKEA Delft. Als IKEA Family lid ben je van 14.00 tot 16.00 uur welkom.

Reserveonderdelen thuis bezorgd

Je bent natuurlijk ontzettend trots op jouw BILLY boekenkast, POÄNG fauteuil of MALM ladekast. Ben je een klein onderdeel, zoals een schroef of een knop, kwijt? Geen paniek! Met een nieuw onderdeel is je favoriete IKEA-meubel klaar voor een langer leven. Dat snappen ze bij IKEA en daarom bestel je online reserveonderdelen. Onderdelen zoals deuveltjes haal je met je kassabon of product op bij de klantenservice.

Leer meubels repareren

Heb je twee linkerhanden, dan wil je op Green Friday zéker langskomen bij IKEA Delft. In de demonstratie meubelreparatie, van 13.00 tot 17.00 uur in de Koopjeshoek, showen de experts van Buurman Rotterdam hoe je snel en makkelijk je meubels repareert. Ja echt: jij kan het ook!

Lees verder onder de foto’s >

Foto’s: IKEA

Geld voor jouw oude IKEA-meubels

IKEA heeft een ontzettend fijne meubelinruilservice. In een notendop: meubels die niet meer bij jou passen en die nog wel compleet zijn, verkoop je terug aan de meubelzaak. Je krijgt daarvoor een eerlijke prijs en voor diezelfde prijs wordt het weer verkocht in de Koopjeshoek.

De meubelgigant houdt er zelf niets aan over. Waarom? Omdat IKEA zo circulariteit wil stimuleren. Kijk snel of jouw meubels in aanmerking komen voor de meubelinruilservice en sla je slag tijdens Green Friday.

Kofferbakverkoop

Over hergebruik gesproken: op Green Friday organiseert IKEA Delft een kofferbakverkoop. Als IKEA Family-lid mag je hier tweedehands spullen verkopen uit én om je auto heen. Per auto krijg je maar liefst twee parkeerplaatsen. Check snel alle info en meld je aan voor de IKEA kofferbakverkoop.

Zo werkt de Koopjeshoek

De Koopjeshoek is voor veel fans de laatste halte voor de kassa’s. Maar wist je dat je er niet zómaar koopjes koopt? IKEA maakt de meubels namelijk om lang mee te gaan. Komen ze toch terug, dan zijn ze met een herstelbeurt weer zo goed als nieuw. Is een product beschadigd, dan kijken de medewerkers welke onderdelen wel gered kunnen worden van het afval. Zo krijgen ze een tweede leven in de Koopjeshoek.

Nieuw leven voor IKEA-afval

Afval dat overblijft, gaat niet zomaar naar de afvalverwerking. Om optimaal te hergebruiken, doneert IKEA sommige afvalstromen aan goede doelen. Van textiel maken de cliënten van Ipse de Bruggen kussenslopen en plantenbakken. De showmodelkaarsen worden getransformeerd tot nieuwe kaarsen bij Middin. En zijn er meer toffe samenwerkingen.

Lees verder onder de foto’s >

Foto’s: IKEA

Kom op Green Friday naar IKEA

Hieronder zie je je alle activiteiten op Green Friday op een rij:

  • Kofferbakverkoop van 12.00 tot 17.00 uur
  • Demonstratie meubelreparatie van 13.00 tot 17.00 uur
  • Workshop Recycle Art van 14.00 tot 16.00 uur
  • Rondleidingen achter de schermen bij de Koopjeshoek om 13.00, 14.00 en 15.00 uur
  • 15 procent extra korting in de Koopjeshoek voor IKEA Family leden

Kortom: er is op Green Friday ontzettend veel te doen én besparen. Check online alle activiteiten of – nóg beter – kom op vrijdag 24 november naar IKEA Delft.

Author

Comments are closed.