Van binnenkijken bij de Haagse rechtbank tot Sint Maarten in de Vruchtenbuurt: er is genoeg te doen in Den Haag dit weekend! Benieuwd welke activiteiten er op de planning staan? Neem hieronder een kijkje. 

YouTube-kok kookt op De Haagse Markt

Met ruim 186.000 volgers op Instagram is de Haagse Nick Toet een echte food influencer. De chef heeft in totaal twee kookboeken geschreven, en komt op zaterdag 11 november zijn kookkunsten laten zien (en proeven!) aan de bezoekers van de Haagse markt. Tussen 11.00 en 15.00 uur kookt Nick gratis hapjes en worden er twee van zijn kookboeken verloot. 

Divali

Op zaterdag 11 november wordt bij Opera in Den Haag Divali gevierd. Dit feest wordt ook wel het lichtjesfeest genoemd, het viert namelijk de overwinning van het licht op de duisternis. Dit oorspronkelijk Hindoestaanse feest is voor iedereen en biedt de gelegenheid om vriendschappen te sluiten. De viering bestaat uit een kinderprogramma, een Divali Bhodjan (een gezamenlijke maaltijd), workshops en muziek.

De entree (inclusief de maaltijd) is gratis. Aanmelden doe je hier.

Open dag Paleis van Justitie

Het Paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan ken je vast. De meeste mensen komen er niet graag binnen, want rechtszaken zijn over het algemeen geen pretje, maar op zaterdag 11 november kun je met een gerust hart binnenstappen. Er is dan van 10.00 tot 16.00 uur een open dag. De hele dag door worden rechtszaken nagespeeld en kun je masterclasses volgen om je eigen kennis van het Nederlandse recht wat bij te spijkeren. Ook zijn de rechtszalen te bezoeken, zijn er rondleidingen in het cellencomplex en je kunt in toga op de foto.

Bekijk het hele programma van de open dag hier. Het Paleis van Justitie is te vinden aan Prins Clauslaan 60, 2595 AJ in Den Haag.

Flirtig

Dancehall, Urban, Hip-Hop en R&B: klinkt dat als muziek in de oren? Dan moet je aankomende vrijdag 10 november naar Flirtig in Hofhouse. Onder andere Jayh Martina, Wef en Latu staan op de line-up. Het feest duurt van 21.30 tot 02.30 uur en de dresscode is sexy & classy.

Tickets kosten 17,50 en je koopt ze hier.

Opening schaatsbaan Scheveningen

Op het plein voor het Kurhaus hotel komt een schaatsbaan van 600 vierkante meter. Van zaterdag 11 november tot en met zondag 11 februari kun je heerlijk rondjes schaatsen en ook worden er op bijzondere dagen leuke dingen georganiseerd. Zo komt er deze winter een schaatsshow, rondom Sinterklaas en Kerst worden er speciale events georganiseerd en ook tijdens de nieuwjaarsduik is er op het ijs wat te beleven. Het uitgebreide programma wordt later nog bekendgemaakt.

Schaatsen kost 7,50 euro. wil je daarbij schaatsen huren dan betaal je 12,50 euro voor entree en schaatshuur.  De schaatsbaan is vanaf 11 november elke dag geopend. maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur en op zondagen vanaf 09.00 tot 22.00 uur.

Lampionnenoptocht Vruchtenbuurt

In november 2011 organiseerde Winkelcentrum de Vruchtenbuurt voor de eerste keer een lampionnenoptocht tijdens Sint-Maarten. Dit groeide al snel uit tot een jaarlijkse traditie. Ook dit jaar lopen honderden kinderen op vrijdag 10 november met lampionnen langs winkels en ondernemers, die langer open zijn om de kids met snoep, warme chocolademelk en andere versnaperingen te verwennen.

Meelopen? Verzamel dan om 17.30 bij Lunchroom Op de Hoek aan de Vlierboomstraat 521 waar de lampionnen worden uitgedeeld.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Anderen lezen nu

Kijktip: problemen en mooie verhalen uit Laak in deze nieuwe tv-serie

Lees meer

Comments are closed.