Ben je benieuwd naar hoe het is om in de nieuwe gemeenteraad te zitten? Dan hebben wij goed nieuws. Want jij kunt als ‘gast van de raad’ een vergadering bijwonen en de raadsleden ontmoeten.

In de Haagse gemeenteraad worden veel belangrijke zaken voor de stad besproken. De vergaderingen van de gemeenteraad zijn altijd openbaar, maar als speciale gast van de raad maak je ook nog eens kennis met de gemeenteraad en krijg je een kijkje achter de schermen.

Wat ga je doen?

Op donderdag 30 november of 25 januari kun je aanwezig zijn bij een raadsvergadering. Om 19.00 uur word je in het stadhuis aan het Spui verwelkomd door een aantal leden van de Haagse gemeenteraad. Onder het genot van een kopje koffie vertellen zij meer over het bestuur, hun werk en de manier waarop besluiten tot stand komen. Daarna krijg je een speciale plek op de publieke tribune en na afloop kun je nog even napraten met de raadsleden.

Aanmelden

Aanmelden voor gast van de raad kan via denhaag.nl

Comments are closed.