Het Paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan ken je vast. De meeste mensen komen er niet graag binnen, want rechtszaken zijn over het algemeen geen pretje, maar tijdens een open dag een kijkje nemen kan best interessant zijn!

Altijd al willen weten hoe het grote gebouw bij de A12 er van binnen uitziet? Of willen weten hoe een rechtszaak eraan toegaat of hoe de cellen van de rechtbank eruit zien? Binnenkort kun je er achter komen.

Kijkje achter de schermen

Op zaterdag 11 november houdt het Paleis van Justitie van 10: 00 uur tot 16: 00 uur een open dag. De hele dag door worden rechtszaken nagespeeld en kun je masterclasses volgen om je eigen kennis van het Nederlandse recht wat bij te spijkeren.

Ook zijn de rechtszalen te bezoeken, zijn er rondleidingen in het cellencomplex en je kunt in toga op de foto.

Bekijk het hele programma van de open dag hier. Het Paleis van Justitie is te vinden aan Prins Clauslaan 60, 2595 AJ in Den Haag.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.