Kou uit de lucht

Gepubliceerd op 09-11-2023 om 17: 18

De taxistandplaats bij Eindhoven Airport. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Harold Versteeg

Een eventuele blokkade van Eindhoven Airport lijkt voorlopig van de baan te zijn. Dat laat RVC-directeur Henny Kamphorst desgevraagd weten aan TaxiPro. Boze taxichauffeurs dreigden begin deze week met een blokkade van de luchthaven, omdat ze ontevreden zijn over de nieuwe tarieven.

De chauffeurs ontvingen vorige week vrijdag een brief van RVC, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de taxi-afhandeling op het terrein van Eindhoven Airport, waarin werd medegedeeld dat zij de luchthaventoeslag niet meer mogen doorberekenen aan passagiers. Ook zijn de chauffeurs ontevreden over het nieuwe aangekondigde tariefschema.

Volgens directeur Henny Kamphorst, die afgelopen dinsdag met een aantal chauffeurs het gesprek hierover aanging, is de kou uit de lucht. “Het was een constructief gesprek. De kwestie ging niet enkel over de toeslagen, het was een combinatie van een aantal punten. Er waren een aantal misverstanden, maar die hebben we kunnen toelichten. Alle chauffeurs hebben na het gesprek iedereen geïnformeerd en medegedeeld dat alles weer op de normale manier aangevlogen moet worden.”

Contactpersoon Tijdens het gesprek is er tevens een contactpersoon uit de Eindhovense taxibranche aangewezen. “Daar werken we bepaalde zaken nog verder mee uit. Hij heeft zelf een TTO (Toegelaten Taxi Organisatie red.) en heeft ook nog eens een juridische achtergrond. Hij kan met zijn achterban in gesprek en daarna ergens een klap op geven. We hebben er allemaal vertrouwen in”, zo besluit Kamphorst.

Lees ook:

Amper ritten van en naar Eindhoven Airport door taxistaking Mystery guests moeten woekerprijzen Eindhovense taxiwereld tegengaan

Auteur: Olivier Smits Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Author

Comments are closed.