Rosa is een jong teefje van twee jaar. Wat doet zo’n schattig jong beestje in het asiel? Ze is afgestaan omdat ze angstig/agressief was tegen haar eigenaren. Zij konden Rosa daar niet mee helpen. In het asiel is hard met Rosa gewerkt en wat blijkt, als ze je eenmaal vertrouwt komt ze heel graag knuffelen!

Rosa vindt onbekende mensen erg eng en kan dan grommen en bijten. Dit hebben haar verzorgers in het asiel in het begin ook van haar gezien. Sommige vrijwilligers vindt ze eng en dan kan zij grommen of uitvallen. Andere vrijwilligers vindt ze minder eng en dan komt zij wel voor een koekje. Als ze mensen eenmaal meer vertrouwt komt ze heel graag knuffelen. Het liefst op schoot en soms klimt ze zelfs even in je nek.

Vriendjes

Op andere honden reageert Rosa wisselend. Ze begint vaak met een grom en kleine hap. De kleinere hondjes die meer haar formaat zijn, en die niet reageren op haar eerste grom en hap, kan ze na een tijdje uitnodigen om te spelen. Zo heeft zij in het asiel al meerdere vriendjes gevonden. De grote honden gaat ze het liefst uit de weg, komen ze toch de dichtbij, dan kan ze uitvallen.

Rosa wordt erg blij van kleine knuffeltjes met een piepje er in. Hier rent ze mee over het veld, echt supersnel is ze dan! Rosa is nooit los geweest bij haar vorige eigenaren. Zij liep aan een tuig met een lange of korte lijn. Zij was in haar vorige huis netjes zindelijk en ze kon een uurtje alleen thuisblijven. Natuurlijk zal dit in een nieuw huis weer heel langzaam opgebouwd moeten worden.

Adopteren

Voor Rosa zijn ze op zoek naar eigenaren die ervaring hebben met het positief opvoeden van honden. Eigenaren die het geduld en de tijd hebben om verder te gaan met de therapie, waarmee haar verzorgers in het asiel gestart zijn. Rosa leren dat agressie inzetten niet nodig is en dat zowel andere mensen en honden juist leuk zijn. Verder is voor Rosa een huis zonder kinderen het fijnst.

De nieuwe baasjes zullen eerst meerdere keren naar het asiel moeten komen om een band met Rosa op te bouwen voordat zij mee naar huis kan. Denk je de match voor Rosa te zijn? Stuur dan een e-mail met gegevens zoals: gezinssituatie, eventuele andere huisdieren en hoe lang zij ongeveer alleen thuis moet zijn naar: [email protected].

Deze beestjes zoeken ook een baasje:

Comments are closed.