Met de intocht van Sinterklaas, de kerstmarkt op het Lange Voorhout en het Nieuwjaarsvuurwerk in aantocht vertelt Peter, al zeventien jaar de drijvende kracht achter tal van Haagse evenementen, over zijn werk.

Of het nou het Bevrijdingsfestival of Prinsjesdag of de Royal Christmas Fair is, grote kans dat de Haagse Peter Boelhouwer (47) er wat mee te maken heeft.

Haags evenementenbureau

Er is bijna geen evenement waar Peter niet enigszins bij betrokken is met zijn bedrijf. DB Evenementen, het bedrijf dat Peter en zijn vrouw overnam organiseert onder andere Prinsjesdag, het Ondernemersgala en de sinterklaasintocht. Maar ze doen veel meer. “We helpen bijvoorbeeld andere organisatoren en ondernemers bij het aanvragen van vergunningen en het ontwerpen en drukken van signing, of we denken mee over de programmering of plaatsen wc’s en afzethekjes. Je kunt het zo gek niet bedenken.”

Van Hotelschool en docentenopleiding naar evenementen

Peter woont al zijn hele leven in Den Haag. “Ik heb bijna in elk stadsdeel gewoond”, vertelt hij. “Dat heeft eraan bijgedragen dat ik zoveel binding en contacten heb met de stad”.

Want binding heeft hij: “Dat begon toen ik mijn twee passies (horeca en onderwijs) combineerde tijdens mijn werk op de Mondriaanopleiding. Peter zorgde voor projecten waarbij studenten aan de slag mochten bij de ontvangst, horeca en ticketverkoop bij ADO. “Ik een korte periode kun je namelijk heel veel leren. “Evenementen zijn een goede leerschool, zie het als een ministage.”

Veel mensen zien die DB aan voor Désirée Boelhouwer, dat komt mooi uit!

“Tijdens mijn werk op het Mondriaan kreeg ik de kans voor mezelf te beginnen en nam BD Evenementen over. DB staat voor de oprichter Ferry de Bijl, maar ik nam het bedrijf samen met mijn vrouw Désirée over, dus nu zien veel mensen die DB aan voor Désirée Boelhouwer, dat komt mooi uit!”

Naast eigen projecten, werkt Peter graag mee aan veel verschillende evenementen en festivals. “Mensen komen bij ons voor ondersteuning voor hun project. Het team is flexibel inzetbaar, ik krijg niks voor elkaar in mijn uppie!”

Flinke uitdaging

Een van de eerste klussen met zijn bedrijf was de intocht van de Sint. “Dat was geweldig en ik liep zelf ook mee. Nu organiseer ik dit feest nog steeds. Dat is elk jaar weer een flinke uitdaging om het te financieren, daar is veel hulp bij nodig van onder andere ondernemers uit de stad.”

De toekomst van evenementen in Den Haag

De toekomst ziet Peter rooskleurig in. “Ik kijk enorm uit naar de heropening van Kijkduin, daar werk ik al zo’n twintig jaar en wordt in 2024 officieel heropend. Eerder al (vanaf 7 december) vindt de Royal Christmas Fair plaats, deze heb ik samen met Heino Walbroek opgezet. Mensen komen overal vandaan om de kerstmarkt te bezoeken, iets waar ik heel trots op ben.

Maar ik heb meer ambities hoor. Zo wil ik komend jaar het Escamp Festival nieuw leven inblazen en ik hoop dat we weer een ijsbaan op de Hofvijver kunnen realiseren. Zodat mensen ook na de Royal Christmas Fair in 2024 nog wekenlang iets moois kunnen beleven.”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.