In Den Haag kun je op vrijdag 24 november 2023 shoppen tot je de tassen niet meer kan dragen, want het is dan Black Friday. Wat houdt Black Friday in Den Haag precies in en welke zaken doen (bewust niet) mee? Je leest het hier!

Welke winkels doen mee met Black Friday?

Voordat je je spaargeld bij elkaar legt, is het goed om te weten welke Haagse zaken meedoen met Black Friday. Dit is geen volledig overzicht, maar geeft je een idee.

Meubelzaken

Ben je op zoek naar een nieuwe kast, bank of bed, dan kun je tijdens Black Friday met korting shoppen bij onder meer Leen Bakker of Kwantum. Voor accessoires kun je bijvoorbeeld terecht bij Haco.

Schoenenzaken

inwoners die op zoek zijn naar schoenen in de sale, kunnen op Black Friday onder andere naar Van Haren of Sasha.

Kledingzaken

Ook verschillende kledingzaken in Den Haag doen mee. Denk aan Costes en America Today. Voor een sportoutfit kun je op Black Friday zaken doen bij Snipes of JD Sports. Ook bij Bijenkorf staan medewerkers voor je klaar op de kortingsdag.

Speelgoed

Op zoek naar een leuk cadeautje voor een jonge inwoner? Dan kun je onder andere inkopen doen bij Intertoys aan de Oude Kustlijn.

Elektronica

Wil jij een nieuwe televisie, een handige smartwatch of ben je op jacht naar een goede muziekinstallatie? Ren dan op Black Friday naar MediaMarkt of Amac.

Black Friday is een uit de Verenigde Staten overgewaaid shopfenomeen. Na de feestdag Thanksgiving zetten winkeliers hun spullen massaal in de uitverkoop. Kortingen lopen op tot wel 75 procent. Zulke hoge kortingen komen in Nederland bijna niet voor op Black Friday. (Bron: consumentenbond)

Foto: indebuurt

Welke winkels doen niet mee met Black Friday?

Een aantal zaken in Den Haag doet bewust niet mee met de speciale winkeldag. Zij willen via de tegenbeweging ‘Green Friday’ mensen oproepen om te consuminderen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Dille en Kamille en Bever.

Lokale, kleinere ondernemers

Naast de eerdergenoemde ketens doen kleine ondernemers vaak ook niet mee met Black Friday, zoals Marcy’s. Hoogleraar Marketing Kitty Koelemeijer zei hierover tegen RTL Nieuws: “Lokale winkels hebben de inkoopkracht vaak niet om producten voor lage prijzen in te kopen, zoals bijvoorbeeld MediaMarkt dat voor elkaar krijgt. Tenzij ze onder de inkoopprijs gaan zitten. Dat kan je doen als je nieuwe klanten wilt trekken, maar dat zijn vaak niet de klanten die terugkomen.”

Marcy’s Boekhorststraat. Foto indebuurt

Waar moet je op letten tijdens Black Friday?

Wil jij de beste items scoren tijdens Black Friday in Den Haag? Dan zijn hier een paar tips:

  • Zorg dat je vroeg in het centrum bent

De kans is groot dat Den Haag op Black Friday volstroomt met koopjesjagers. Net als jij dus! Het is daarom verstandig om vroeg naar de stad te gaan zodat er nog een plekje vrij is in een van de parkeergarages.

  • Zoek op product

Bedenk vooraf welk product je nodig hebt en zoek uit waar je dat kunt kopen. Doe je dit niet en ga je op de bonnefooi? Grote kans dat de Haagse ondernemers je overhalen met allerlei andere leuke spullen!

  • Pas op voor nepaanbiedingen

In 2018 deed de Consumentenbond onderzoek naar de deals van de koopdag. Daaruit bleek dat slechts in 10 procent van de gevallen de deal de moeite waard was. Volgens het onderzoek verhogen winkels hun prijzen net voor Black Friday verhoogd, zodat ze op de dag zelf kunnen stunten. De Consumentenbond heeft sindsdien niet meer eenzelfde soort onderzoek gedaan.

  • Maak er een uitje van

Is het gelukt om een mooie outfit voor weinig op te kop te tikken? Dan kun je dit daarna vieren bij een van de vele leuke lunchcafés die Den Haag rijk is.

Foto ANP

Author

Comments are closed.