Nog één dag werken en dan is het eindelijk weekend! Heb je niks op de planning staan? Neem dan een kijkje in dit lijstje vol Haagse weekendtips. Van een herfstbraderie in Loosduinen tot de Dag van de Doden: deze activiteiten beleef je van 3 tot 5 november in Den Haag.

Loosduinen Gaat Los

Loosduinen saai? Echt niet! Dat wordt deze week bewezen, want vanaf woensdag 1 november tot en met zondag 5 november vindt er het festival ‘Loosduinen gaat los’ plaats. Er zijn optredens van onder andere goochelaar Steven Kazàn en acteur Bas Muijs. Ook voor voorstellingen, lezingen en een markt ben je hier aan het juiste adres.

Bekijk hier het programma.

De Haagse Klimaatweek

Van maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november is de Haagse Klimaatweek! In die week zijn er allerlei activiteiten die in het teken staan van een duurzamer Den Haag. Van een klimaatkraam tot een Repair Café en van een pop-upmuseum tot de Groen Bezig Bingo. Ontdek wat er op het gebied van duurzaamheid allemaal gebeurt in onze stad of draag zelf jouw duurzame steentje bij.

Bekijk hier het gehele programma.

Repairworkshop Primark

In Primark aan het Spui worden op woensdag 1 november, donderdag 2 november en vrijdag 3 november om 13.00, 14.00 en 15.00 uur kledingreparatieworkshops gegeven. Tijdens de les van 45 minuten leer je een aantal simpele technieken om je kleding te repareren, zoals het vervangen van een rits en een knoop aannaaien.

Lees in onderstaand artikel hoe je je aanmeldt voor de workshop:

Día de Muertos

De feestdag wordt wel eens verward met Halloween, maar Día de Muertos is een totaal ander feest. Sinds een aantal jaar vieren we deze Mexicaanse Dag van de Doden op de Grote Markt in Den Haag. De Zwarte Ruiter en September hangen op vrijdag 3 november weer vol met doodskoppen en bloemen.

Benieuwd naar het programma? Lees dan het artikel hieronder:

Herfstbraderie Loosduinen

Op zaterdag 4 en zondag 5 november tussen 10.00 en 17.00 uur is er een herfstbraderie bij winkelcentrum Loosduinen. Van een lekkere hap tot verschillende rommeltjes: op deze markt vind je het allemaal. Naast kramen zijn er ook kinderactiviteiten. Entree is gratis.

Loosduinsemarkt
Foto: Facebook winkelcentrum Loosduinen

Crompouce eten

Tompouceliefhebbers opgelet! Er is een nieuwe trend: de crompouce. Het nieuwe gebakje is een mix tussen een croissant en een tompouce. Hoe dat er in werkelijkheid uitziet? De croissant wordt opengesneden, gevuld met room en de bovenkant krijgt een zuurstokroze laag. Met dit regenachtige weer klinkt zo’n taartje met een kop warme choco helemaal niet zo verkeerd.

Hier in Den Haag scoor jij een crompouce:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Anderen lezen nu

Deze restaurants in en rond Den Haag horen bij de beste 100 restaurants van Nederland

Lees meer

Comments are closed.