Qatch, Taxi Order Point en Zego zijn dit jaar genomineerd voor de felbegeerde Taxi Innovatie Prijs. Foto: ProMedia/Olivier Smits

Qatch, Taxi Order Point en Zego zijn de drie genomineerden voor de Taxi Innovatie Prijs 2023. Er kan tot en met 15 november 11.40 uur gestemd worden. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Nationaal Congres Contractvervoer in de Jaarbeurs in Utrecht.

Omdat het belangrijk is te blijven innoveren, is een aantal jaar geleden de Taxi Innovatie Prijs in het leven geroepen. Met deze prijs zijn we op zoek naar de beste innovatie binnen de taxibranche. Hieronder de genomineerden:

Qatch Qatch brengt de commerciële en contractuele taximarkt samen door middel van intelligente en automatische dispatching. Het platform maakt hierbij gebruik van geavanceerde technologieën om beschikbare chauffeurs efficiënt in te zetten, wat aanzienlijke voordelen biedt voor zowel de taxi- als de contractuele vervoersmarkt.

Dankzij een uitgebreid netwerk van chauffeurs creëert Qatch een win-winsituatie. Het stelt chauffeurs in staat om snel en eenvoudig overtollige ritten op te nemen, terwijl vervoerders met hoge service-eisen maar mogelijk onvoldoende chauffeurs toch aan hun verplichtingen kunnen voldoen.

Taxi Order Point Taxi Order Point (TOP) faciliteert vervoerders door snel en efficiënt boekingen te genereren via een enkelvoudige scan van een QR-code. Door een portaal op te zetten via het dashboard, kan de vervoerder eenvoudig boekingsportalen ontwerpen voor specifieke klanten of vaste locaties.

Wanneer de QR-code wordt gescand, identificeert TOP automatisch zowel de klant als de locatie, inclusief alle op maat gemaakte instellingen voor de desbetreffende locatie. Hierbij kan per locatie nauwkeurig worden ingesteld welke opties voor de passagier zichtbaar zijn. “De passagier heeft de vrijheid om uit verschillende voertuigopties te kiezen, online te betalen en realtime updates te ontvangen via SMS wanneer hun taxi onderweg is of voor de deur staat.”

Zego Insurtech Zego biedt een wagenparkverzekering aan in combinatie met telematica en techgedreven oplossingen. Hierdoor is het wagenpark niet alleen verzekerd, maar wordt tegelijkertijd rijgedrag inzichtelijk gemaakt. Gedragsdata staat hierbij centraal.

Het Fleet Portal van Zego bevat tools die het rijgedrag helpt te verbeteren. Het verbeteren van heeft niet alleen effect op de hoogte van de verzekeringspremie, maar ook op een tal van andere kostenposten zoals slijtage, onderhoud en brandstofverbruik. “Samen maken we Nederland veiliger, de planeet een stukje groener en het wagenpark goedkoper. Een win-win-win situatie.”

Stemmen Deze drie genomineerden maken dit jaar kans op de felbegeerde Taxi Innovatie Prijs. De stembussen zijn officieel geopend. Klik hier om uw stem uit te brengen.

Wil je de Taxi Innovatie Prijs met eigen ogen bewonderen? Gratis aanmelden kan hier.

Lees ook:

Aftellen: nog twee weken tot Taxi Expo ’23 Taxi Expo ’23: kansen zien én pakken

Author

Comments are closed.