Haal de (storm)paraplu maar vast uit de kast, want het kan onstuimig worden in Den Haag. Jaco van Wezel, meteoroloog bij WeerOnline.nl, vertelt ons meer over de weersverwachting van november.

Jaco: “In de eerste helft van november is het over het algemeen nat en behoorlijk onstuimig met zachte temperaturen. In deze tijd van het jaar is de gemiddelde temperatuur overdag een graad of 11 en ’s nachts een graad of 5. Nu zitten we daar vaak boven, met vooral zachte nachten. Soms komt de temperatuur niet onder de 10 graden uit. Het voelt kouder aan, doordat het op de meeste dagen stevig waait vanuit het zuidwesten.”

‘Kans op storm’

Volgens Jaco is er in de eerste twee weken van november kans op storm. “Heb je veel bomen in de tuin of in jouw Haagse straat? Dan zul je aan de bak moeten met bladruimen. De treinen krijgen door de bladval in deze periode te maken met gladde sporen op de bosrijke trajecten.”

Ruiten krabben

De tweede helft van november zal minder onstuimig verlopen dan de eerste helft. Toch wordt een normale tot iets boven normale hoeveelheid regen verwacht. De kans op echt winterweer is klein, maar het kan ’s nachts best een keertje vriezen. Jaco: “Reis jij met de auto? Hou dan rekening met wat vertraging door de mist of doordat je de autoruiten soms moet krabben.”

Wil jij tijdens een praatje bij de Haagse bakker even een mooie weerspreuk uit je mouw schudden? Hier heb je wat inspiratie:

  • November warm en fijn, het zal een strenge winter zijn.
  • November heeft maar 30 dagen, maar dubbel wind en regenvlagen.
  • Als het vriest in november, dan volgt er sneeuw in december.
  • November met zijn regenvlagen, brengt verkoudheid, jicht en andere plagen
Author

Comments are closed.