Het is de trend van het moment en TikTok staat er vol mee: de crompouce. Ook in Den Haag zijn er bakkers waar de populaire gebakjes over de toonbank vliegen. Heb jij er al een geproefd?

Het idee van de crompouce is simpel: een mix tussen een croissant en een tompouce. Hoe dat er in werkelijkheid uitziet? De croissant wordt opengesneden, gevuld met room en de bovenkant krijgt een zuurstokroze laag.

Meesterbakker Remmerswaal

Het hippe gebakje ligt ook in de vitrines van Meesterbakker Remmerswaal Roodenrijs aan de Fahrenheitstraat en bij Van Maanen aan de Fred. Beiden vullen de roombotercroissants met Zwitserse room. Naast dat de crompouce croissantdeeg heeft (in plaats van bladerdeeg) is er nog een groot verschil. Bij van Maanen gebruiken ze overigens geen glazuurlaagje op het dak, maar roze chocolade.

Tompoucesfestival

Bakker van Maanen organiseerde afgelopen voorjaar het Tompoucefestival. Een maand lang introduceerden ze iedere week een andere smaak van het Hollandse gebakje. Er was een variant met karamel, banaan, framboos en, je raadt het al, de crompouce. De roze dames groeiden in populariteit en werden getest door TikToksterren, Monica Geuze, Anna Nooshin en Domien Verschuren tijdens een radio-uitzending van Q-Music. The rest is history.

Lees hieronder verder >

Crompouce scoren

Wil je een doos crompoucen (2,75 euro per stuk) halen bij Bakker van Maanen? De Haagse winkel zit op de Frederik Hendriklaan nummer150, maar is ook te vinden in Ypenburg en Leidschenveen. Bij Meesterbakker Remmerswaal Roodenrijs kost het gebakje ook 2,75 euro. Je vindt ze aan de Fahrenheitstraat 555.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.