Voor de medewerkers van Calla’s in Den Haag, t’ Ganzennest in Rijswijk en Triptyque in Wateringen is het een dag om nooit te vergeten! Deze horecazaken staan in de restaurantgids Lekker500, editie 2024.

Calla’s staat op de 27ste plaats in de top honderd. Kok Ronald kookt Frans met internationale en regionale accenten. Hij werkt zo veel mogelijk met ingrediënten uit zijn eigen tuin. Zijn stijl is volgens de jury van de Lekker500 te omschrijven als doordacht en weloverwogen.

In de top 100

Alleen de restaurants die door de jury zijn verkozen tot de honderd beste van Nederland hebben een ranking. Na de top honderd worden de overige restaurants willekeurig genoemd. De eigenaren van de bovengenoemde restaurants mogen dus trots zijn op de prestatie!

Zo komt de Lekker500 tot stand

De Lekker500 is een restaurantgids en wordt sinds 1977 jaarlijks uitgegeven. Een onafhankelijke jury beoordeelt de restaurants op verschillende kenmerken: verrassing, expertise en natuurlijk culinaire kennis. Meer info over de Lekker500 vind je op de website.

Ander Haagse restaurant

In totaal staan er twintig Haagse restaurants in de Lekker500. Onder andere Waterproef, Oogst en WOX zijn te vinden op de lijst. Ook restaurants in de omgeving van Den Haag staan in de top honderd, bijvoorbeeld t’ Ganzennest in Rijswijk en Triptyque in Wateringen.

Beste restaurants van Nederland

Heb je al eens aan tafel gezeten bij Calla’s? Dan kun je ook een bezoekje brengen aan de horecazaken die volgens de jury zijn benoemd als de allerbeste van Nederland. Op de eerste plek staat het Zwolse restaurant De Librije, gevolgd door Brut172 dat in Reijmerstok ligt. De top drie wordt afgesloten met Tribeca in Heeze.

Meer nieuws over Den Haag:

Comments are closed.