Zit er een gat in je favoriete trui of ben je uit je lievelingsspijkerbroek gescheurd? Bij kledingwinkel Primark in Den Haag kun je tijdens een gratis workshop leren je eigen kleding te repareren.

Primark als een typisch voorbeeld van fast fashion: goedkope kleding die niet altijd lang meegaat. Dat is niet zo goed voor het milieu, maar daar wil de winkelketen iets aan gaan doen. Bijvoorbeeld door met duurzamere materialen te werken én gratis workshops aan te bieden zodat klanten langer met hun kleding kunnen doen.

Repair workshop

In Primark aan het Spui worden woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 november om 13.00, 14.00 en 15.00 uur reparatie workshops gegeven. De les duurt 45 minuten en je leert simpele technieken om je kleding te repareren zoals het vervangen van een rits en een knoop aannaaien.

Om mee te doen heb je geen ervaring nodig en alle deelnemers krijgen een herbruikbare tas en een naaisetje om thuis mee aan de slag te gaan. Aanmelden voor een van de gratis workshops kan via de website van Primark.

Lees ook…

Comments are closed.